1. Home
  2. ΑΠΕ
  3. Intelen: Αναγνώριση οικο-καινοτομίας από τον ΟΟΣΑ
Intelen: Αναγνώριση οικο-καινοτομίας από τον ΟΟΣΑ

Intelen: Αναγνώριση οικο-καινοτομίας από τον ΟΟΣΑ

0

Η Intelen, στo πλαίσιo Πανευρωπαϊκής έρευνας για την Καινοτομία, την Πράσινη Ανάπτυξη και την εφαρμογή νέων καινοτόμων επιχειρηματικών πρακτικών, αναγνωρίστηκε ως βέλτιστη πρακτική (best practice) για νέα μοντέλα οικο-καινοτομίας (eco-innovation).


Η έρευνα και η μελέτη πραγματοποιήθηκε από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και έχει σαν στόχο να αναδείξει στην Ευρώπη καινοτόμα μοντέλα ανάπτυξης και εφαρμογής νέων πράσινων τεχνολογιών και υπηρεσιών.


Η Intelen θα βρίσκεται στην Κοπεγχάγη στις 19 & 20 Ιανουαρίου 2012 όπου θα παρουσιάσει σε ειδικό event του ΟΟΣΑ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την προσέγγισή της και το νέο μοντέλο διαχείρισης ενέργειας, υπηρεσιών εξοικονόμησης και διαχείρισης ζήτησης βάσει κοινωνικών δικτύων (Social Energy Networks) και εφαρμογών game mechanics.


Το συγκεκριμένο eco-innovation mode εφαρμόσθηκε πρόσφατα σε 10 σχολεία της Αττικής (PowerOfTen project) και πέτυχε εξοικονόμηση ενέργειας άνω του 38% σε 10 εβδομάδες μόνο με αλλαγή της κοινωνικής ενεργειακής συμπεριφοράς σε πραγματικό χρόνο. Επίσης, κέρδισε τον παγκόσμιο διαγωνισμό καινοτομίας ευφυών δικτύων της Siemens και εφαρμόζεται ήδη από την Intelen πιλοτικά σε συγκεκριμένες υπηρεσίες εξοικονόμησης ενέργειας και διαχείρισης ζήτησης σε εταιρικούς πελάτες Μέσης και Χαμηλής τάσης στην Ελλάδα και την Κύπρο με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Σύντομα θα αρχίσει να εφαρμόζεται και στα πρώτα έργα στην Ευρώπη και την Αμερική (social energy game mechanics).


Για το συγκεκριμένο μοντέλο και τις υπηρεσίες που εξάγονται, η Intelen αναμένει την έκδοση πατέντας από το Αμερικανικό γραφείο ευρεσιτεχνιών (US Patent Office).