1. Home
  2. Αιολική
  3. ενέργεια
  4. Στο top10 χωρών με αιολικά και φωτοβολταϊκά ανά κάτοικο η Ελλάδα
Στο top10 χωρών με αιολικά και φωτοβολταϊκά ανά κάτοικο η Ελλάδα

Στο top10 χωρών με αιολικά και φωτοβολταϊκά ανά κάτοικο η Ελλάδα

0

Η ελληνική αγορά επενδύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς αποδεικνύεται πως κατακτά μία θέση στην πρώτη δεκάδα των χωρών με Αιολικά και Φ/Β Ανά Κάτοικο για το έτος 2012.


Η Γερμανία αναδεικνύεται παγκόσμια πρωταθλήτρια στην εγκατεστημένη ισχύ φωτοβολταϊκών ανά κάτοικο για φέτος με 301 βατ, ενώ η χώρα μας έρχεται δέκατη στη σχετική κατάταξη με 58 βατ και η Κύπρος 26η με 12 βατ, με βάση την κατάταξη της Solar Super State.


Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Βατικανό με 267 βατ, στην τρίτη η Ιταλία με 210, στην τέταρτη το Λίχτενσταϊν με 195 και στην πέμπτη η Τσεχία με 185.


Σε σύγκριση με πέρυσι, η Ελλάδα ανέβηκε δύο θέσεις λόγω της επιτάχυνσης στις νέες εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, ενώ η Γερμανία από δεύτερη ήρθε πρώτη, ξεπερνώντας το Βατικανό σε κατά κεφαλή φωτοβολταϊκά.


Η Ελλάδα βρίσκεται στην ένατη θέση στα αιολικά, με 151 βατ ανά κάτοικο, ενώ η Κύπρος βρίσκεται στην 7η με 160 βατ. Τα πρωτεία στα αιολικά κατέχει η Δανία με 706 βατ και μεγάλη διαφορά από την δεύτερη Ισπανία, η οποία διαθέτει 459 βατ.