1. Home
  2. ΑΠΕ
  3. Ενεργειακό Συμπόσιο του ΙΕΝΕ στην Κύπρο
Ενεργειακό Συμπόσιο του ΙΕΝΕ στην Κύπρο

Ενεργειακό Συμπόσιο του ΙΕΝΕ στην Κύπρο

0

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του 1ου Ενεργειακού Συμποσίου Κύπρου το 2012, το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) και η Εταιρεία Δημοσιότητας, Επικοινωνίας, Εκδόσεων, Διαφημίσεων και Συνεδρίων fmw financial media way εξαγγέλλουν τη διοργάνωση του 2ου Ενεργειακού Συμποσίου για το 2013. Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 14-15 Μαρτίου 2013 στο ξενοδοχείο Hilton στη Λευκωσία.


Η πρώτη μέρα του Συνεδρίου θα περιλαμβάνει επίσημο δείπνο με ομιλητή τον νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, μόλις έναν μήνα μετά την εκλογή του, ενώ η δεύτερη μέρα πρόκειται να αφιερωθεί σε τεχνοκρατικά ζητήματα του ενεργειακού τομέα της Κύπρου.


Το 2ο Ενεργειακό Συμπόσιο, με τίτλο «Οι Ενεργειακοί Πόροι της Κύπρου και τα Νέα Δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο», θα καλύψει την ενεργειακή στρατηγική στον τομέα της έρευνας και αξιοποίησης των υδρογονανθράκων, την αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου, την αγορά ηλεκτρισμού, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ).


Ειδικότερα, το 2ο Ενεργειακό Συμπόσιο Κύπρου το οποίο τελεί και πάλι υπό την αιγίδα του ΚΕΒΕ πρόκειται να καλύψει την παρακάτω θεματολογία:
– Νέα ενεργειακή στρατηγική της Κύπρου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενεργειακής πολιτικής για το 2020.
– Έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Κύπρο, το νέο ενεργειακό μίγμα και οι γεωπολιτικές επιπτώσεις στην περιοχή.
– Παρουσίαση των νέων εταιρειών που εξασφάλισαν άδεια για έρευνες σε οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ.
– Αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στην Κύπρο.
– Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), συμπαραγωγή και εξοικονόμηση ενέργειας.


Στο 2ο Ενεργειακό Συμπόσιο εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα παρευρεθούν και θα χαιρετίσουν οι Αρχηγοί την Κοινοβουλευτικών κομμάτων της Κύπρου, Υπουργοί από την Κύπρο και την Ελλάδα, εκπρόσωποι κρατικών και ημικρατικών οργανισμών των δύο χωρών και διεθνών εταιρειών ενέργειας, ακαδημαϊκοί στα θέματα ενέργειας και εκπρόσωποι επιχειρήσεων του ενεργειακού τομέα.


Συνολικά πάνω από 25 ομιλητές από την Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα καλύψουν όλο το φάσμα των ενεργειακών πόρων και εφαρμογών, θα συμμετάσχουν και θα μιλήσουν στο Συμπόσιο.


Το πλήρες πρόγραμμα του Συμποσίου με τους ομιλητές κατά ενότητα καθώς και οι Χορηγοί του θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα, ενώ οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν τις εργασίες της μεγάλης αυτής κοινής εκδήλωσης του ΙΕΝΕ και της fmw financial media way μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο: 00357 – 22342005