1. Home
  2. Ηλεκτρισμός
  3. Εν αναμονή εντολών για το τέλος ακινήτων
Εν αναμονή εντολών για το τέλος ακινήτων

Εν αναμονή εντολών για το τέλος ακινήτων

0

Εν αναμονή οδηγιών από το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται η ΔΕΗ όσον αφορά τον χειρισμό της υπόθεσης του Τέλους Ακινήτων μετά την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε ως παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών του ρεύματος.


Το υπουργείο θα πρέπει να δώσει κατευθύνσεις στη ΔΕΗ καθώς η δικαστική απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή. Αυτό σημαίνει ότι το τέλος ακινήτων πρέπει να αφαιρεθεί το συντομότερο από τους λογαριασμούς του ρεύματος διαφορετικά οι καταναλωτές έχουν το δικαίωμα προσφυγής. Το υπουργείο Οικονομικών από την πλευρά του αναγνωρίζει τη σοβαρότητα της απόφασης και όπως σχολιάζουν κύκλοι του ενδέχεται να δημιουργήσει σοβαρή τρύπα στα έσοδα του Δημοσίου. Κι αυτό καθώς μέχρι και σήμερα η ΔΕΗ έχει ταχυδρομήσει μέσω των λογαριασμών τις δύο από τις πέντε διμηνιαίες δόσεις στις οποίες θα γίνει για φέτος η αποπληρωμή του τέλους.


Πρέπει να σημειωθεί τέλος ότι χθες από τη διοίκηση της ΔΕΗ δόθηκε ατύπως κατεύθυνση προς τα πρακτορεία της επιχείρησης σε όλη τη χώρα προκειμένου να αποφευχθούν εντάσεις, εφόσον κάποιοι καταναλωτές το ζητήσουν να μην πληρώνουν το Τέλος Ακινήτων αλλά μόνο το κόστος τλου ρεύματος που έχουν καταναλώσει.