1. Home
  2. Ηλιακή
  3. ενέργεια
  4. 290 MW από φωτοβολταϊκά της Enel στην Ελλάδα
290 MW από φωτοβολταϊκά της Enel στην Ελλάδα

290 MW από φωτοβολταϊκά της Enel στην Ελλάδα

0

Ισχυρή είναι η παρουσία της ιταλικής Enel Green Power στη χώρα μας, καθώς υπολογίζεται ότι έχει βάλει σε λειτουργία 25 φωτοβολταϊκούς σταθμούς με συνολική ισχύ 57 μεγαβάτ (MW).


Μεταξύ αυτών οι τέσσερις σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με 15 MW, έγιναν στα πλαίσια της συνεργασίας της Enel με την ESSE Sharp Corporation (Osaka, Ιαπωνία). Η Enel δήλωσε ότι αυτές είναι οι τελευταίες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που η εταιρεία είχε προγραμματίσει στο επιχειρηματικό σχέδιο του 2012 – 2016 για την Ελλάδα. Έτσι, η εταιρεία εγκαταστήσε φωτοβολταϊκά συστήματα στην Ελλάδα με 290 MW. Το μέγεθος των φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ενέργειας σε επτά ελληνικές περιφέρειες κυμαίνεται από 920 κιλοβάτ (kW) μέχρι 6,4 MW.


Οι δύο μεγαλύτερες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, Στρούσσι 6,4 MW και Αξιοχώρι 6,25 MW, βρίσκονται στην περιοχή της Θράκης. Το φωτοβολταϊκό Καλέντα στη Θράκη είναι ο μεγαλύτεροςσταθμός της κοινοπραξίας Enel με την ESSE: Αποτελείται από τέσσερις σταθμούς με συνολικά 9,8 MW. Με την προσθήκη 15 MW η ESSE έχει πλέον συνολικά περίπου φωτοβολταϊκά ισχύος 38 MW σε λειτουργία στην Ελλάδα.