1. Home
  2. Καύσιμα
  3. Η Cosmote συμμετέχει στο ερευνητικό έργο ECOGEM
Η Cosmote συμμετέχει στο ερευνητικό έργο ECOGEM

Η Cosmote συμμετέχει στο ερευνητικό έργο ECOGEM

0

Στόχος, η ανάπτυξη προηγμένου συστήματος υποβοήθησης του οδηγού ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων για πιο οικονομικές και περιβαλλοντικά φιλικές διαδρομές και ενημερώσεις αυτονομίας και σημείων ανεφοδιασμού.


Στο ερευνητικό έργο ECOGEM συμμετέχει η COSMOTE, με στόχο το σχεδιασμό και την ανάπτυξη ενός προηγμένου συστήματος υποβοήθησης για τους οδηγούς «πράσινων» ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων (Fully Electric Vehicle).


Το καινοτόμο σύστημα ADAS (Advanced Driver Assistance System) στο οποίο επικεντρώνεται το έργο, θα διαθέτει δυνατότητες παρακολούθησης και διαχείρισης πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο και ενώ το αυτοκίνητο είναι εν κινήσει, με στόχο να προτείνει την πιο οικονομική και περιβαλλοντικά φιλική διαδρομή, αλλά και να ενημερώνει τον οδηγό σχετικά με την αυτονομία του οχήματος και τα πλησιέστερα σημεία ανεφοδιασμού.


Στο πλαίσιο του έργου ECOGEM, η COSMOTE είναι υπεύθυνη για τον καθορισμό των τεχνικών προδιαγραφών για την ασφαλή και αποτελεσματική επικοινωνία των αυτοκινήτων με την κεντρική πλατφόρμα του συστήματος, αλλά και μεταξύ τους. Παράλληλα, η εταιρεία συμβάλλει σημαντικά στις ενέργειες διάχυσης και εμπορικής αξιοποίησης των αποτελεσμάτων του έργου.


Η COSMOTE δραστηριοποιείται ενεργά σε θέματα έρευνας και ανάπτυξης, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο, έχοντας να επιδείξει μεγάλο αριθμό επιτυχημένων έργων και ένα διεθνές δίκτυο συνεργασιών στο χώρο της βιομηχανίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας. Η συνδρομή της στο έργο ECOGEM είναι σύμφωνη με την Περιβαλλοντική Πολιτική της, στο πλαίσιο της οποίας η COSMOTE μεριμνά για την αποδοτική χρήση των φυσικών πόρων και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.


Στο έργο «ECOGEM» συμμετέχουν, συνολικά, έντεκα φορείς από οκτώ χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Γερμανία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο, Πολωνία), μεταξύ των οποίων κατασκευαστές αυτοκινήτων και συσκευών πλοήγησης, καθώς και πανεπιστημιακά ιδρύματα. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ, μέσω του 7th Framework Program.


tags: