1. Home
  2. Αιολική
  3. ενέργεια
  4. Επιστολή ΕΛΕΤΑΕΝ προς Παπαγεωργίου
Επιστολή ΕΛΕΤΑΕΝ προς Παπαγεωργίου

Επιστολή ΕΛΕΤΑΕΝ προς Παπαγεωργίου

0

Την ανάγκη προώθησης μεγάλων ηλεκτρικών διασυνδέσεων, τόσο σε εγχώριο επίπεδο όσο και σε ευρωπαϊκό, επισημαίνει η ΕΛΕΤΑΕΝ με επιστολή της προς τον υφυπουργό ΠΕΚΑ, Μάκη Παπαγεωργίου, στην οποία διατυπώνει τις προτάσεις της εν όψει της συζήτησης του κειμένου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Εσωτερική Αγορά Ενέργειας στο Συμβούλιο Υπουργών στις 22 Φεβρουαρίου.


Όπως τονίζει η ένωση, η ανάπτυξη των διασυνδέσεων αυτών μπορεί να γίνει όχημα ανάπτυξης και οικονομικά αποδοτικής ενσωμάτωσης του εθνικού πόρου των Α.Π.Ε., ο οποίος θα αποκτήσει εξαγωγικό χαρακτήρα.


Προϋπόθεση για αυτό είναι, σύμφωνα με την ΕΛΕΤΑΕΝ, η προτεραιότητα ένταξης των Α.Π.Ε. της χώρας μας στις διασυνδέσεις που θα ξεκινούν ή θα διέρχονται από τον εθνικό χώρο αλλά και η προτεραιότητα προώθησης εσωτερικών και διεθνών διασυνδέσεων που αξιοποιούν εγχώριες Α.Π.Ε.


Σε αυτό το πλαίσιο, μεταξύ άλλων, η ένωση προτείνει:
– Απελευθέρωση και η ολοκλήρωση της αγοράς ενέργειας καθώς και πλήρη και έγκαιρη εφαρμογή των Οδηγιών του Τρίτου Ενεργειακού Πακέτου.
– Αντιμετώπιση των διαρθρωτικών στρεβλώσεων της αγοράς, όπως είναι οι επιδοτήσεις στα ορυκτά καύσιμα και την πυρηνική ενέργεια καθώς και η έλλειψη διαφάνειας.