1. Home
  2. Ηλιακή
  3. ενέργεια
  4. Διοργάνωση Ημερίδας για την ηλιοθερμία
Διοργάνωση Ημερίδας για την ηλιοθερμία

Διοργάνωση Ημερίδας για την ηλιοθερμία

0

Ημερίδα με θέμα “Ηλιοθερμικά συστήματα και εφαρμογές σε Ελλάδα και Κύπρο” θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Απριλίου και ώρα 12.00, στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo (Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»), στο πλαίσιο της έκθεσης «Ecotec, Τεχνολογίες Περιβάλλοντος και Φωτοβολταϊκά Συστήματα».


iliothermiaΗ ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο ενημέρωσης για το έργο “Ηλιοθερμική Παραγωγή Ηλεκτρισμού και Νερού, ΗΠΗΝ”, το οποίο υλοποιείται από το Ινστιτούτο Κύπρου, την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, το Τμήμα Ανάπτυξης Υδάτων της Κύπρου και το ITE/Δίκτυο ΠΡΑΞΗ. Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα-Κύπρος 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και κατά 20% από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου. Η ημερίδα, διάρκειας 12:00-14:00, περιλαμβάνει ομιλίες εκπροσώπων των φορέων υλοποίησης του έργου, αναφορικά με την προτεινόμενη τεχνολογία, τις εφαρμογές και τα οφέλη αυτής καθώς επίσης και παρουσιάσεις έμπειρων στελεχών από τον ερευνητικό και επιχειρηματικό χώρο αναφορικά με εφαρμογές ηλιοθερμικών συστημάτων και πρότυπα ενεργειακής διαχείρισης.


Σημειώνεται ότι το έργο ΗΠΗΝ, το οποίο ξεκίνησε στα τέλη του 2011 και συνεχίζεται έως σήμερα, πραγματεύεται την τεχνολογική λύση της συμπαραγωγής αφαλατωμένου νερού και ηλεκτρικής ενέργειας, χρησιμοποιώντας την ηλιοθερμική μέθοδο αποκομιδής ηλιακής ενέργειας, ως ικανής να συμβάλει ουσιαστικά στην μέσο και μακροπρόθεσμη επίλυση τόσο του ενεργειακού όσο και του υδατικού προβλήματος νήσων και περιοχών της Ανατολικής και Νότιας Μεσογείου. Καθώς η ανάγκη για αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας γίνεται ολοένα και πιο έντονη, στόχος είναι παράλληλα η ευαισθητοποίηση του κοινού, η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και η ενθάρρυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας και η φόρμα δήλωσης συμμετοχής είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του έργου: www.step-ew.eu


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα. Δέσποινα Αδαμίδου στο τηλ. 210 3607690 ή μέσω email στο adamidou@help-forward.gr.