1. Home
  2. Νέα
  3. Προβλήματα με εφαρμογή της π. νομοθεσίας
Προβλήματα με εφαρμογή της π. νομοθεσίας

Προβλήματα με εφαρμογή της π. νομοθεσίας

0

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας είναι αποφασισμένη να προσφύγει η Περιφέρεια Κρήτης εναντίον της απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την εγκατάσταση μεγάλου ηλιοθερμικού πάρκου στην περιοχή Χώνος Σητείας.


Γράφει ο Αριστείδης Ζευγίτης


1282160524LightbulbΟπως διαβάζουμε η αρμόδια Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης έχει ταχθεί εναντίον, με ομόφωνη απόφαση, όσον αφορά την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.


Το έργο προβλέπει τη δημιουργία ηλιοθερμικού πάρκου 60 ΜW σε οροπέδιο στην περιοχή Χώνος, σε ένα φυσικό περιβάλλον που κρίθηκε από την Επιτροπή Περιβάλλοντος ότι δεν πρέπει να διαταραχθεί.


Σύμφωνα μάλιστα με τον αντιπεριφερειάρχη Κρήτης, αρμόδιο για θέματα Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, Νίκο Καλογερή, « ελλοχεύουν κίνδυνοι για τα υπόγεια νερά λόγω της τοξικότητας των υγρών που περιέχει η εγκατάσταση του ηλιοθερμικού πάρκου και εν γένει μια τέτοια εγκατάσταση δεν ταιριάζει με το φυσικό περιβάλλον του νησιού μας».


Για άλλη μια φορά λοιπόν τίθεται το ερώτημα:Πότε θα σχεδιασθεί ενεργειακή επένδυση στην Ελλάδα και δεν θα προκύψει πρόβλημα με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις;Υπάρχουν νόμοι και προυποθέσεις βάση των οποίων πρέπει να σχεδιασθούν οι επενδύσεις;


Αν είναι τι νόημα έχουν οι προσφυγές..αν όχι ποιοι ανίκανοι σχεδιάζουν τα έργα;


Και επιτέλους πρέπει κάποια στιγμή για να υπάρξει ανάπτυξη σε αυτόν τον τόπο και επενδύσεις να θεσπισθούν αδιάβλητοι κανόνες και να τηρούνται με τον ίδιο τρόπο από όλο το κράτος, όχι κάθε φορέςα να ερμηνεύει τον νόμο όπως θέλει…