1. Home
  2. Ηλεκτρισμός
  3. Προβλέψεις για το β’ τρίμηνο της ΔΕΗ
Προβλέψεις για το β’ τρίμηνο της ΔΕΗ

Προβλέψεις για το β’ τρίμηνο της ΔΕΗ

0

Η χρηματιστηριακή εταιρεία IBG προβλέπει ότι η ΔΕΗ θα εμφανίσει το β’ τρίμηνο του έτους καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.


sΠιο συγκεκριμένα, προβλέπει καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο για το β΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης της ΔΕΗ, καθώς ο κύκλος εργασιών επηρεάστηκε λιγότερο από δυσμενείς καιρικές συνθήκες και από το αρνητικό μείγμα πωλήσεων που είχε παρατηρηθεί το α’ τρίμηνο. Παράλληλα, οι σχετικά σταθερές τιμές καυσίμων και η αυξημένη παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας εκτιμάται ότι διατήρησαν υπό έλεγχο τα κόστη.


Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως για το β’ τρίμηνο η ΔΕΗ θα εμφανίσει κύκλο εργασιών αυξημένο κατά 4,2% στα 1,446 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη 48,8 εκατ. ευρώ, έναντι των 19,7 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ενώ τα EBITDA αναμένονται αυξημένα κατά 8,6% στα 273 εκατ. ευρώ.


Για το εξάμηνο, προβλέπεται ότι ο κύκλος εργασιών θα διαμορφωθεί στα 2,933 δισ. ευρώ (-0,2% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα), τα καθαρά κέρδη στα 98,2 εκατ. ευρώ (από 18,3 εκατ. ευρώ) και τα EBITDA στα 527 εκατ. ευρώ (+9%).


Τα αποτελέσματα της ΔΕΗ θα ανακοινωθούν στις 29 Αυγούστου, πριν την έναρξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης.