1. Home
  2. Νέα
  3. H Kuwait Petroleum βλέπει Ελλάδα
H Kuwait Petroleum βλέπει Ελλάδα

H Kuwait Petroleum βλέπει Ελλάδα

0

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του Κουβέιτ, n Kuwait Petroleum Corporation (KPC) εξέφρασε ενδιαφέρον για τη δραστηριοποίησή της στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του επιχειρηματικού φόρουμ στην αραβική χώρα που διοργάνωσε στις 26 27 Ιανουαρίου n Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών.


oil rig3Επιπλέον, n KPC κάλεσε τις ελληνικές εταιρείες να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς της στο Κουβέιτ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επιχειρηματική αποστολή συμμετείχαν εκπρόσωποι 55 ελληνικών επιχειρήσεων οι οποίοι πραγματοποίησαν πάνω από 220 συναντήσεις με κουβεϊτιανές εταιρείες. Ισχυρό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από το Κουβέιτ για εισαγωγή από την Ελλάδα φαρμάκων και νοσοκομειακού εξοπλισμού κατά τις συναντήσεις που είχαν με εκπροσώπους των επιχειρήσεων Lavipharm, Σαραφιανός και Pharmassist, ενώ σημαντικές προοπτικές αναδεικνύονται για την προσέλκυση ασθενών για νοσηλεία ή θεραπευτικό αποκατάσταση στην Ελλάδα.


Προοπτικές φαίνεται ότι υπάρχουν και στον κατασκευαστικό κλάδο, καθώς οι εκπρόσωποι των εταιρειών CCC, Ακτωρ, Αρχιρόδον, Χαραγκιώνης Group, Τέρνα, είχαν σε βάθος ενημέρωση στο υπουργείο Δημοσίων Εργων του Κουβέιτ για το πενταετές επενδυτικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και τους τρόπους συμμετοχής τους σε αυτό. Στη διάρκεια του φόρουμ ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών και επικεφαλής της αποστολής κ. Π. Μίχαλος υπέγραψε με τον υφυπουργό Εξωτερικών του Κουβέιτ κ. Χαλέντ αλ Τζαράλαχ διακρατική συμφωνία για την κατάργηση της θεώρησης βίζας για κατόχους διπλωματικών, υπηρεσιακών ειδικών διαβατηρίων.