1. Home
  2. Νέα
  3. Νέος ελεγκτής fail-safe με τεχνολογία αιχμής
Νέος ελεγκτής fail-safe με τεχνολογία αιχμής

Νέος ελεγκτής fail-safe με τεχνολογία αιχμής

0

Το Τμήμα Βιομηχανικών Αυτοματισμών της Siemens επεκτείνει τη νέα σειρά ελεγκτών Simatic S7-1500, με την πιο ισχυρή CPU (κεντρική μονάδα επεξεργασίας) με δικλείδα ασφαλείας (fail-safe) που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα – τη Simatic S7- 1518F.


IΗ νέα CPU με δικλείδα ασφαλείας είναι ιδανική για εφαρμογές αιχμής που βασίζονται σε πρότυπα και για εφαρμογές που σχετίζονται με την ασφάλεια και αφορούν αυτοματισμούς μηχανημάτων και παραγωγικών μονάδων. Επιπλέον, η CPU Simatic S7-1516F συμπληρώνει την γκάμα των CPU με δικλείδα ασφαλείας της Siemens. Με το εργαλείο “Step 7 Safety Advanced V13”, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους προγράμματα, χρησιμοποιώντας το ίδιο μηχανικό και λειτουργικό concept, τόσο για τις τυπικές εργασίες, όσο και για τις εργασίες που σχετίζονται με την ασφάλεια. Οι λειτουργίες συνοχής των δεδομένων (data consistency) συγχρονίζουν αυτόματα τα τυπικά τμήματα του προγράμματος και εκείνα που σχετίζονται με την ασφάλεια.


Η CPU Simatic S7-1518F για εφαρμογές αιχμής διαθέτει μνήμη 10 ΜΒ και τέσσερα interfaces επικοινωνίας: ένα Profinet interface με switch 2 θυρών για επικοινωνία με τo πρώτο επίπεδο διαδικασιών , δύο Profinet interfaces και ένα Profibus interface. Η υψηλή απόδοση και η μεγάλη μνήμη επιτρέπουν συνδέσεις μέχρι π.χ. και 128 κινητήριων αξόνων και την ισόχρονη λειτουργία τους στην κλίμακα των 250 microseconds. Η CPU 1518F έχει ταχύτητα εκτέλεσης δυαδικής εντολής ενός nanosecond.


Οι νέοι ρυθμιστές με δικλείδα ασφαλείας S7-151xF διαθέτουν πιστοποίηση EN 61508 (2010) για λειτουργική ασφάλεια και είναι κατάλληλοι προς χρήση σε εφαρμογές που σχετίζονται με την ασφάλεια μέχρι το επίπεδο SIL 3, σύμφωνα με το πρότυπο IEC 62061, καθώς και μέχρι το επίπεδο PL e, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 13849. Για την ασφάλεια του πληροφοριακού συστήματος, έχει αναπτυχθεί ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας για F-configuration και F-program, βάσει κωδικών πρόσβασης.


Επιπλέον, διατίθενται εργαλεία μετάβασης (migration) για τη μετατροπή ενός υπάρχοντος αυτοματισμού με βάση το Simatic S7300F/400F στον ελεγκτή τελευταίας τεχνολογίας, Simatic S7-151xF. Για παράδειγμα, τα εργαλεία αυτά υποστηρίζουν τη μετάβαση από το εργαλείο “Distributed Safety V5.4” στο TIA Portal με το εργαλείο “Step 7 Safety Advanced V13”.


Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.siemens.com/s7-1500