1. Home
  2. Νέα
  3. Πράσινοι Επιχειρηματικοί Άγγελοι από το ΕΒΕΑ
Πράσινοι Επιχειρηματικοί Άγγελοι από το ΕΒΕΑ

Πράσινοι Επιχειρηματικοί Άγγελοι από το ΕΒΕΑ

0

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «THINK GREEN» το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) έχει δημιουργήσει το δίκτυο «Πράσινων Επιχειρηματικών Αγγέλων».


environmentΗ σχετική βάση δεδομένων έχει αναρτηθεί στο http://ermis.acci.gr/green/ Το έργο «THINK GREEN» έχει ως κύριο στόχο την αντιμετώπιση, στο μέτρο του δυνατού, των περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ρύπανση κ.ά.) της λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της οικολογικής νοοτροπίας στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες με έμφαση στους κλάδους: (1) Χονδρικό – Λιανικό Εμπόριο, και (2) Κατασκευές, που έχουν έδρα σε υποβαθμισμένες αστικές περιοχές της περιφέρειας Αττικής.


Το έργο χρηματοδοτείται από τον χρηματοδοτικό μηχανισμό EOX (Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος αποτελούμενος από Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν) 2004-2009 σε ποσοστό 50% και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σε ποσοστό 50%.
Οι Επιχειρηματικοί Άγγελοι είναι συνήθως μέτοχοι ή ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, διευθυντικά στελέχη εταιριών, αλλά και σύμβουλοι επιχειρηματικού σχεδιασμού οι οποίοι παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις αλλά μπορεί να λειτουργήσουν και ως δυνητικοί επενδυτές σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που παρουσιάζουν προοπτικές ανάπτυξης.
Ειδικότερα, οι «Πράσινοι Επιχειρηματικοί Άγγελοι» οι οποίοι πλαισιώνουν το Έργο «THINK GREEN» συνθέτουν μία πολύτιμη δεξαμενή άντλησης γνώσεων και εμπειριών για τις ΜμΕ – μέλη του ΕΒΕΑ αναφορικά με την υιοθέτηση περιβαλλοντικά φιλικών πρακτικών στην καθημερινή τους λειτουργία, με στόχο τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.


Στο πλαίσιο αυτό, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών καλεί τις επιχειρήσεις – μέλη του να επισκέπτονται την εν λόγω βάση δεδομένων και να έρχονται σε επαφή με τους «Πράσινους Επιχειρηματικούς Αγγέλους» προκειμένου να έχουν δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη αναφορικά με περιβαλλοντικά θέματα.