1. Home
  2. Θεσμικοί
  3. φορείς
  4. Το Εργατικό Κέντρο Ρόδου υπέρ της κρατικής ΔΕΗ
Το Εργατικό Κέντρο Ρόδου υπέρ της κρατικής ΔΕΗ

Το Εργατικό Κέντρο Ρόδου υπέρ της κρατικής ΔΕΗ

0

Όπως τονίζει το Εργατικό Κέντρο «την ώρα που οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες είτε διατηρούν κάτω από κρατική ομπρέλα τις επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας, είτε δρομολογούν την επαναφορά τους υπό δημόσιο έλεγχο, η συγκυβέρνηση στην Ελλάδα προχωρά στο διαμελισμό και την ουσιαστική εκποίηση του Ομίλου της ΔΕΗ.


dei23Το νομοσχέδιο για τη λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ» δεν είναι τίποτα άλλο από την ολοκλήρωση της διάλυσης και ξεπούλημα στους ιδιώτες, μιας ανυπολόγιστης αξίας δημόσιας περιουσίας.
Η ναυαρχίδα της εγχώριας παραγωγικής μας βάσης οδηγείται στο ξεπούλημα μετατρέποντας σε εμπόρευμα το πολύτιμο κοινωνικό αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος.


Σημαντικές υποδομές, μονάδες παραγωγής, κοιτάσματα λιγνίτη, εξασφαλισμένο πελατολόγιο και ένα σύνολο δικαιωμάτων από την εξόρυξη λιγνίτη έως την παραγωγή και τη διανομή ηλεκτρικού ρεύματος προσφέρονται έναντι πινακίου φακής στους υποψήφιους επενδυτές με πρόσχημα την περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και άλλοθι την διαβεβαίωση για μειώσεις τιμολογίων.


Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα. Θα συμβεί ακριβώς το αντίθετο. Το ξεπούλημα των παραγωγικών μονάδων της βόρειας Ελλάδας, οι οποίες παράγουν φτηνή ηλεκτρική ενέργεια με λιγνίτη, θα οδηγήσει στην αύξηση της τιμής του ρεύματος στις νησιωτικές περιοχές όπως η δική μας, στις οποίες το κόστος παραγωγής λόγω πετρελαίου είναι μεγαλύτερο.


Η ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας δεν είναι μόνο ασύμφορη οικονομικά, αλλά και καταστροφική για την κοινωνία και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.


Το ΕΚΡ παραμένει σταθερά προσανατολισμένο στη του θέση του για τη διατήρηση υπό κρατικό έλεγχο όλων των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και την ενίσχυση της θέσης τους στο διεθνή ανταγωνισμό.


Το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό είναι δημόσια κοινωνικά αγαθά και δεν μπορούν να μετατρέπονται σε εμπορεύματα προς εκμετάλλευση και στυγνή κερδοφορία.
Αυτό το έγκλημα δεν θα μπορεί και δεν πρέπει περάσει.


Η διοίκηση του Ε.Κ.Ρ στηρίζει με κάθε τρόπο και μέσο τον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ και στοιχίζετε πίσω από την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, προκειμένου να ματαιώσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης και της τρόικα για το ξεπούλημα της ΔΕΗ και του εθνικού μας πλούτου».