1. Home
  2. Θέρμανση
  3. -
  4. κλιματισμός
  5. Κλιματισμός LG σε στάδιο της Βραζιλίας
Κλιματισμός LG σε στάδιο της Βραζιλίας

Κλιματισμός LG σε στάδιο της Βραζιλίας

0

Η LG Electronics επελέγη για να εγκαταστήσει το πολυζωνικό σύστημα κλιματισμού Multi V στο στάδιο “Estádio Joaquim Américo Guimarães”.


lg multi v brasilΤο “Estádio Joaquim Américo Guimarães” –ευρύτερα γνωστό στους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους ως “Arena da Baixada”– στην πόλη Curitiba, της Βραζιλίας, ανακαινίστηκε φέτος για να φιλοξενήσει τέσσερις διεθνείς ποδοσφαιρικούς αγώνες. Στις εγκαταστάσεις έγιναν βελτιώσεις που αύξησαν τη χωρητικότητα του γηπέδου κατά 40.000 θέσεις, καθώς προστέθηκαν επιπλέον καθίσματα και πτυσσόμενη οροφή που περικλείει το στάδιο.


Καθώς όλοι οι αγώνες επρόκειτο να διεξαχθούν κατά τη διάρκεια του καυτού καλοκαιριού, οι κατασκευαστές επέλεξαν την LG για να εγκαταστήσει το πολυζωνικό σύστημα κλιματισμού LG Multi V, ένα υψηλής ενεργειακής απόδοσης σύστημα μεταβλητής ροής ψυκτικού μέσου – Variable Refrigerant Flow (VRF), στους χώρους διοίκησης, στα καθιστικά και στις μεικτές ζώνες του γηπέδου.


Η “Arena da Baixada” είναι το πρώτο στάδιο παγκοσμίως που εξοπλίζεται με το πολυζωνικό σύστημα κλιματισμού Multi V της LG. Από την πρώτη στιγμή της τοποθέτησης, επιτεύχθηκε ενεργειακή απόδοση σε επίπεδα που υπερβαίνουν τα πρότυπα της ASHRAE, 90.1 που έχουν θέσει οι ΗΠΑ για τη διαχείριση ενέργειας. Το Multi V διαθέτει έναν υψηλό συντελεστή απόδοσης (EER) 4.6, χάρη στον οποίο μπορεί να επιτευχθεί εξαιρετική απόδοση της επένδυσης στο στάδιο. Επιπλέον, για τη λειτουργία του συστήματος χρησιμοποιείται το ψυκτικό υγρό R-410A που είναι φιλικό προς το περιβάλλον, ενώ το LG Multi V συνοδεύεται από την πιστοποίηση “Leadership in Energy and Environmental Design (LEED)”, που θεμελιώθηκε από το Green Building Council των ΗΠΑ (USGBC).


Το “Arena da Baixada” ήταν ένα ιδιαίτερα δύσκολο έργο, καθώς έπρεπε να επιτευχθεί πλήρης έλεγχος της θερμοκρασίας με δυνατότητα ανεξάρτητης ρύθμισης μεταξύ των διαφορετικών χώρων του σταδίου. Ένα σύνολο από 70 εξωτερικές μονάδες κλιματισμού, ισχύος από 8HP έως 20HP, και 198 εσωτερικές μονάδες κλιματισμού, συμπεριλαμβανομένων μονάδων τύπου κασέτας ψευδοροφής και τύπου αεραγωγών ψευδοροφής, εγκαταστάθηκαν μαζί με 85 ανεμιστήρες και συστήματα εξαερισμού. Το αποτέλεσμα του συνδυασμού των επιλεγμένων εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων κλιματισμού πέτυχε τα επιθυμητά αποτελέσματα απόδοσης και ευελιξίας.


«Είμαστε πολύ περήφανοι που ένα από τα επαγγελματικά συστήματα κλιματισμού της εταιρείας μας είναι εγκατεστημένο σε ένα από τα μεγαλύτερα γήπεδα ποδοσφαίρου στη Βραζιλία», δήλωσε ο Jae-sung Lee, επικεφαλής του τμήματος LG Air Conditioning and Energy Solution Company’s System Air Conditioning (SAC) Business Division. «Παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις σε HVAC θέματα, αισθανόμαστε υπερήφανοι που μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες όλων των πελατών μας, μικρών και μεγάλων. Το να γίνεται κάποιος κομμάτι αυτού του γηπέδου και της απίστευτης ιστορίας του κατά τη διάρκεια ενός εκ των μεγαλύτερων αθλητικών γεγονότων του πλανήτη είναι πραγματική μεγάλη τιμή».


Ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας πρέπει να αποδοθεί στην τεχνολογία αιχμής του συστήματος VRF, ενώ σημείο κλειδί ήταν και η στενή συνεργασία της LG με τον πελάτη για τη διαχείριση του έργου από την αρχή έως το τέλος. Με την εγκατάσταση του συστήματος Multi V, η LG παρείχε ένα πλήρες πακέτο τεχνικής εκπαίδευσης και after-sales υποστήριξης, με την εγγύηση ότι το ολοκληρωμένο σύστημα κλιματισμού θα λειτουργεί άψογα, σε όλα τα χρόνια λειτουργίας του γηπέδου ποδοσφαίρου.