1. Home
  2. Ηλεκτρισμός
  3. Προσλήψεις προσωπικού σε ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ
Προσλήψεις προσωπικού σε ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ

Προσλήψεις προσωπικού σε ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ

0

Η ΔΕΗ AE και ο ΔΕΔΔΗΕ AE έχουν υποβάλει από τις αρχές του καλοκαιριού τα αιτήματά τους στο ΑΣΕΠ, που αφορούν την πρόσληψη 600 και 540 επιστημόνων και τεχνιτών αντίστοιχα, για τη στελέχωση των μονάδων τους σε ολόκληρη τη χώρα.


dei kentrikaΤο αίτημα της ΔΕΗ, αν και παλαιότερο, χρειάστηκε αρκετές τροποποιήσεις προκειμένου να εγκριθεί από το ΑΣΕΠ, ενώ n προκήρυξη του ΔΕΔΔΗΕ είναι έτοιμη προς έκδοση. Στην περίπτωση του ΔΕΔΔΗΕ, ο φορέας που συστάθηκε με προσωπικό από τη ΔΕΗ (διοικητικό και τεχνικό) ζήτησε πρόσφατα (στο τέλος Ιουνίου) την έγκριση και προκήρυξα μέσω ΑΣΕΠ 540 θέσεων μόνιμου προσωπικού όλων των κατηγοριών, προκειμένου να καλύψει τις οργανικές του ανάγκες στην κεντρική του υπηρεσία στην Αθήνα, αλλά και στους υποσταθμούς που διατηρεί στην περιφέρεια.


Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», θα προσληφθούν 100 διπλωματούχοι Μηχανικοί, 90 πτυχιούχοι Μηχανικοί (απόφοιτοι ΤΕΙ), 290 Τεχνίτες (και συγκεκριμένα 283 Ηλεκτροτεχνίες Δικτύων και Υποσταθμών και 7 Χειριστές Μηχανημάτων), 40 Οικονομολόγοι και 20 επιστήμονες Πληροφορικής ΠΕ.


Η προκήρυξη υπολογίζεται να βγει μέσα στις επόμενες ημέρες, n εικοσαήμερη προθεσμία θα τρέξει έως τα μέσα Αυγούστου, ενώ οι επιτυχόντες θα επιλεγούν με αντικειμενικά κριτήρια (μόρια).