1. Home
  2. Το
  3. θέμα
  4. της
  5. ημέρας
  6. Φόβοι για το αέριο

Φόβοι για το αέριο

0

Μαύρα σύννεφα απειλούν την Ευρώπη λόγω της κρίσης στην Ουκρανία.Η Ρωσία έχει σκοπό να κλείσει τις στρόφιγγες παροχής φυσικού αερίου προς την Ευρώπη φέτος τον χειμώνα, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.


Γράφει ο Αριστείδης Ζευγίτης


depa-desfa“Η κατάσταση στον ενεργειακό κλάδο (της Ουκρανίας) είναι πολύ δύσκολη. Γνωρίζουμε ότι η Ρωσία προγραμματίζει την διακοπή μεταφοράς αερίου ακόμη και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φέτος τον χειμώνα,» δήλωσε ο Arseniy Yatsenyuk σε κυβερνητικό συμβούλιο, σύμφωνα με το δημοσίευμα.


Δεν ξέρουμε πόση βάσιμη είναι αυτή η αναφορά ή είναι ακόμα ένα επεισόδιο στον ψυχολογικό πόλεμο που γίνεται μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.


Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο η Ρωσία διέκοψε το μεγαλύτερο τμήμα της παροχής φυσικού αερίου προς την Ουκρανία λόγω διαμάχης για απλήρωτους λογαριασμούς, και το θέμα συζητήθηκε σε συνομιλίες μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ουκρανού ομολόγου του Πέτρο Ποροσένκο την Τρίτη, σύμφωνα με ανώνυμες πληροφορίες.


Επιπλέον, όπως διαβάζουμε σύμφωνα με την Expatica, ο επίτροπος Ενέργειας Γκίντερ Οτινγκερ δήλωσε η ΕΕ έχει αρχίσει να αναλύει τις επιπτώσεις μιας μείωσης στην προσφορά αερίου από την Ρωσία.


«Υπάρχουν έξι κράτη μέλη της ΕΕ που είναι 100% εξαρτημένα από την Ρωσία, εκ των οποίων τα 4 λαμβάνουν το αέριο κατευθείαν χωρίς την παρέμβαση της Ουκρανίας,» δήλωσε ο Επίτροπος στην γερμανική εφημερίδα Bild, με βάση με το δημοσίευμα του Reuters.


Ελπίζουμε να μείνει μόνο στις απειλές αυτό το σενάριο και να μην υποστούμε και εμείς τις συνέπειες…