1. Home
  2. Νέα
  3. Προχωρούν οι συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες

Προχωρούν οι συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες

0

Κατά πλειοψηφία ενέκρινε η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής τις τρεις συμβάσεις του υπουργείου ΠΕΚΑ για τη διεξαγωγή ερευνών και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε Κατάκολο, Ιωάννινα και Πατραϊκό Κόλπο.


oil rig4Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει σήμερα υπέρ της κύρωσης των τριών συμβάσεων προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος σε ιδιαίτερα φορτισμένο τόνο κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να επανεξετάσει τη στάση της, να κάνει την υπέρβαση και να ψηφίσει υπέρ, προκειμένου οι τρεις αυτές συμβάσεις να περάσουν από τη Βουλή με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση.


Εκτός από τις τρεις συμβάσεις εισάγεται και μία τέταρτη που αφορά στην τροποποίηση υφιστάμενης σύμβασης για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Θρακικό Πέλαγος. Αυτή η τέταρτη σύμβαση είναι η μόνη που εξασφαλίζει την ψήφο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι θα καταψηφίσει τις άλλες τρεις διότι συνιστούν εκποίηση του υπεδαφικού πλούτου με διαδικασίες fast track.