1. Home
  2. Το
  3. θέμα
  4. της
  5. ημέρας
  6. Ξέμεινε από χρήματα το “Εξοικονομώ”

Ξέμεινε από χρήματα το “Εξοικονομώ”

0

Προβληματισμός υπάρχει στο υπουργείο Ανάπτυξης για το πως θα καλυφθεί η τρύπα των 120 εκατ. ευρώ του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον». Καθημερινά σχεδόν πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες συσκέψεις, προκειμένου να βρεθούν τα κονδύλια που θα καλύψουν τις απαιτήσεις 10.000 δικαιούχων νοικοκυριών και 30.000 επαγγελματιών.


Γράφει ο Αριστείδης Ζευγίτης


mΌπως είναι γνωστό, το πρόγραμμα αυτό είναι συγχρηματοδοτούμενο και απευθύνεται σε ιδιοκτήτες κτιρίων που διαθέτουν οικοδομική άδεια ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο, βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης μικρότερη ή ίση των 2.100 ευρώ/τ.μ., χρησιμοποιούνται ως κατοικία, οι ιδιοκτήτες τους πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια και είναι χαμηλής ενεργειακής κατηγορίας. 



Το πρόγραμμα παρέχει κίνητρα στους ωφελούμενους να κάνουν τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις για να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού τους και ταυτόχρονα συμβάλλει στην επίτευξη των ενεργειακών και περιβαλλοντικών στόχων της χώρας, εξασφαλίζοντας με την ολοκλήρωσή του εξοικονόμηση ενέργειας έως 1 δισ. κιλοβατώρες (kWh) ετησίως.


Υπενθυμίζουμε ότι ο επιλέξιμος προϋπολογισμός ανά αίτηση ωφελούμενου δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ (επιλέξιμος προϋπολογισμός παρεμβάσεων).


Είναι έργα λοιπόν που αφορούν χιλιάδες κόσμο και μπορούν να προσφέρουν σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.Καλείται η κυβέρνηση να δώσει σύντομα ουσιαστική λύση…Το ποσό που απαιτείται δεν είναι τεράστιο…Είναι και θέμα αξιοπιστίας…