1. Home
  2. Νέα
  3. Ισολογισμοί
  4. Κερδοφόρο τρίμηνο για την Shell

Κερδοφόρο τρίμηνο για την Shell

0

Αυξημένη κερδοφορία εμφάνισε η Royal Dutch Shell στο γ’ τρίμηνο του έτους, εμφανίζοντας άνοδο τόσο στις upstream όσο και στις downstream δραστηριότητες, παρά την πτώση των πετρελαϊκών τιμών.


shell-logoΟ αγγλό-ολλανδικός πετρελαϊκός κολοσσός επίσης διόρισε τον Charles O. Holliday ως το νέο του πρόεδρο, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Jorma Ollila επόμενο έτος.
Τα τωρινά κέρδη κόστους προμηθειών (μια μέτρηση παρόμοια με αυτή των καθαρών κερδών που ανακοινώνονται από τις αμερικανικές εταιρείες), αυξήθηκαν στα 5,27 δισ. δολάρια από τα 4,25 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο.


Το κόστος αντικατάστασης διαμορφώθηκε στα 5,85 δισ. δολάρια σε σχέση με τα 4,46 δισ. δολάρια πριν από ένα έτος. Δημοσκόπηση της The Wall Street Journal στην οποία συμμετείχαν 10 αναλυτές, προέβλεπαν κέρδη κόστους αντικατάστασης της τάξης των 5,69 δισ. δολαρίων.


Η πετρελαϊκή εταιρεία έχει αυξήσει το τριμηνιαίο της μέρισμα στα 47 σεντς ανά μετοχή έναντι των 45 σεντς.


Ο διευθύνων σύμβουλος Ben van Beurden δήλωσε ότι «με τα 8,9 δισ. δολάρια σε μέρισμα και 2,4 δισ. δολάρια επαναγοράς ιδίων μετοχών στα τρία τρίμηνα του έτους, είμαστε σε σωστή τροχιά για ένα πρόγραμμα άνω των 30 δισ. δολαρίων σε διανομή μερισμάτων και αγορές ιδίων μετοχών για το 2014 και 2015».


«Όλα αυτά υπογραμμίζουν την πρόσφατη βελτιωμένη επίδοση της εταιρείας και τη δυναμική για το μέλλον», πρόσθεσε ο van Beurden.