1. Home
  2. Νέα
  3. Επαλήθευση εκπομπών αερίου από την ΜΕΤΚΑ

Επαλήθευση εκπομπών αερίου από την ΜΕΤΚΑ

0

H ΜΕΤΚΑ, εταιρεία του ομίλου Μυτιληναίος, με δραστηριότητες στην κατασκευή εξειδικευμένων ενεργειακών έργων ευρείας κλίμακας και στη βιομηχανική παραγωγή υψηλής τεχνογνωσίας, με παρουσία στους τομείς ενέργειας, υποδομών και άμυνας, είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα η οποία επαλήθευσε τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου της για το έτος 2013, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του διεθνούς προτύπου ISO14064-1.


metkaΜε τον τρόπο αυτό απέδειξε για μια ακόμη φορά την πρωτοπορία της στα θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, σεβασμού του περιβάλλοντος και τη δέσμευσή της για αειφόρο ανάπτυξη.


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η επαλήθευση πραγματοποιήθηκε από την TÜV AUSTRIA HELLAS, η οποίη πρωτοστατεί για μία ακόμη φορά με την παροχή πρωτοποριακών υπηρεσιών που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αειφορία.


Έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την επιχειρηματική αριστεία με αίσθημα ευθύνης προς την κοινωνία και τους ανθρώπους, η ΜΕΤΚΑ υιοθέτησε περιβαλλοντικά υπεύθυνες πρακτικές σε όλες τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες εφαρμόζοντας ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Εκπομπών Αερίων του Θερμοκηπίου κατά ISO 14064 και εμπιστεύθηκε τους πιστοποιημένους επαληθευτές της TÜV AUSTRIA HELLAS για την επιθεώρησή της.


Το πρότυπο ISO 14064-1: 2006 καθορίζει τις αρχές και τις απαιτήσεις, σε επίπεδο οργανισμού, για την ποσοτικοποίηση και την υποβολή απολογιστικών εκθέσεων αερίων θερμοκηπίου (GHG). Το πρότυπο αυτό αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, καθώς δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να διαχειριστούν με συστηματικό τρόπο τις εκπομπές τους και να επιδείξουν τις σχετικές βελτιώσεις στον τομέα αυτό.


tags: