1. Home
  2. Θεσμικοί
  3. φορείς
  4. Συνεργασία INZEB με European Alliance to Save Energy

Συνεργασία INZEB με European Alliance to Save Energy

0

ΙΝΖΕΒΤο Ινστιτούτο Κτιρίων Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης  (ΙΝΖΕΒ) ανακοινώνει μία ακόμη νέα συνεργασία του με το European Alliance to Save Energy. 

Η συνεργασία αυτή προστίθεται στις υπόλοιπες δυναμικές δραστηριότητες και συνεργασίες του INZEB, που μεταξύ άλλων αποτελεί το Εθνικό Σημείο Επαφής του Renovate Europe Campaign καθώς και επίσημο συνεργάτη του Buildings Performance Institute Europe – BPIE.

Η Ευρωπαϊκή Συμμαχία για την Εξοικονόμηση Ενέργειας (European Alliance to Save Energy, EU-ASE), ιδρύθηκε κατά τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (United Nations Climate Change Conference – COP16) το Δεκέμβριο του 2010. Στα μέλη της συγκαταλέγονται μία διακομματική ομάδα σημαντικών Ευρωπαίων πολιτικών, μερικές από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πολυεθνικές εταιρείες, καθώς και ακτιβιστές της ενεργειακής απόδοσης από όλη την Ευρώπη.

Όλοι μαζί, φιλοδοξούν να αποτελέσουν μία ισχυρή δύναμη για την προώθηση της ενεργειακής απόδοσης στην Ευρώπη.

Το όραμα του φορέα, σύμφωνα με την πρόεδρο του European Alliance to Save Energy, Monica Frassoni, περιλαμβάνει συνοπτικά τα εξής:

«Η Ευρώπη αντιμετωπίζει σήμερα τεράστιες προκλήσεις. Πρέπει να βρούμε οικονομικά αποτελεσματικούς τρόπους για τη βελτίωση της ενεργειακής μας υποδομής, ειδικά για να ανοίξει ο δρόμος  μείωσης της εξάρτησής μας από τα ορυκτά καύσιμα και τις εισαγωγές ενέργειας. Για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης είναι απαραίτητη η στήριξη της ανάπτυξης και της απασχόλησης, ενώ πρέπει να ενταθούν και οι προσπάθειες της Ευρώπης να μειώσει τις επιπτώσεις της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής. Πέρα από την αλλαγή του μείγματος καυσίμου και τη μείωση των παραγόμενων εκπομπών άνθρακα, η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μέρος της λύσης για την αντιμετώπιση των παραπάνω προκλήσεων. Μέχρι τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει δράσει με επάρκεια για να βοηθήσει τους ευρωπαίους πολίτες να εξοικονομήσουν ενέργεια, έτσι, μαζί με τους συνεργάτες μας θα λειτουργήσουμε ως μια κοινή δύναμη προώθησης της ενεργειακής απόδοσης στην Ευρώπη, ιδίως μέσω της ανάπτυξης των υφιστάμενων τεχνολογιών, μέσω των οποίων μπορούμε γρήγορα να επιτύχουμε μια υγιέστερη οικονομία, ένα καθαρότερο περιβάλλον και μεγαλύτερη ενεργειακή ασφάλεια».