1. Home
  2. Ηλεκτρισμός
  3. ΡΑΕ: Έλεγχος συμβάσεων με 23 βιομηχανίες

ΡΑΕ: Έλεγχος συμβάσεων με 23 βιομηχανίες

0

ΡΑΕΈλεγχος συμβάσεων με 23 βιομηχανίες και εταιρείες θα πραγματοποιηθεί από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, σύμφωνα με επιστολή που εστάλη στις 20 Φεβρουαρίου, μεταξύ άλλων, και σε μεγάλες βιομηχανίες.

Βιομηχανίες όπως ΛΑΡΚΟ, Σοβελ, ΕΛΒΑΛ, ΑΓΕΤ, ΣΙΔΕΝΟΡ, Χαλυβουργική, ΤΙΤΑΝ, διυλιστήρια όπως ΜΟΗ και ΕΛΠΕ και άλλοι ενεργοβόροι καταναλωτές (Καβάλα Oil, ΜΕΛ, Λιπάσματα, ΕΑΒ, Ναυπηγεία Σκαραμαγκά κλπ), ήταν μέσα στους αποδέκτες της επιστολής.

Η ΡΑΕ ζητεί τις συμβάσεις στο πλαίσιο έρευνας καταγγελίας που έγινε από μεγάλο καταναλωτή, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι με αφορμή την καταγγελία, η ανεξάρτητη αρχή θα εξετάσει κατά πόσο οι συμβάσεις αυτές – για όσους πελάτες έχουν υπογράψει – εναρμονίζονται με τις νέες συνθήκες της αγοράς και τα μειωμένα κόστη που εμφανίζει η ΔΕΗ εξαιτίας των αλλαγών που έχουν επέλθει τόσο στις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου όσο και στο ρυθμιστικό περιβάλλον της χονδρεμπορικής αγοράς.

Αναφορικά με εκτιμήσεις αναλυτών, οι αλλαγές που έχουν επέλθει μειώνουν τα κόστη της ΔΕΗ σε σημαντικό ποσοστό, με το όφελος για τη ΔΕΗ να ανέρχεται σε 580 εκ. ευρώ (Alpha Finance).