1. Home
  2. Νέα
  3. Ισολογισμοί
  4. Έως 40% αύξηση στη συνδεδεμένη ενίσχυση τεύτλων

Έως 40% αύξηση στη συνδεδεμένη ενίσχυση τεύτλων

0

ΤΕΥΤΛΑΕυνοϊκές φαίνεται πως είναι οι προϋποθέσεις για τη φετινή καλλιεργητική περίοδο τεύτλων, σύμφωνα με εκτιμήση του αναπληρωτή υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλη Αποστόλου.

Η συνδεδεμένη ενίσχυση που θα εισπράξουν οι παραγωγοί, μπορεί να φτάσει έως και 40% υψηλότερα από την τιμή αναφοράς. Η τιμή αναφοράς είναι 37,4 ευρώ ανά στρέμμα και υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάσει στα 53 ευρώ, εφόσον οι καλλιεργούμενες εκτάσεις κινηθούν στα επίπεδα των 95.000 στρεμμάτων.

«Στόχος του υπουργείου αλλά και εθνικός στόχος», σημειώνει, «είναι να αυξηθούν οι καλλιεργούμενες εκτάσεις σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και να φτάσουν πράγματι στα επίπεδα των 95.000 στρεμμάτων, ώστε να έχει η χώρα και οι καλλιεργητές το μάξιμουμ των εσόδων από τη συνδεδεμένη ενίσχυση».

Την ίδια στιγμή το υπουργείο βρίσκεται σε συνεννόηση με τη διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) προκειμένου έως το τέλος της εβδομάδας να ανακοινωθούν οι οριστικές τιμές της εφετινής καμπάνιας, οι οποίες δεν θα διαφοροποιηθούν από τα περυσινά επίπεδα.

Σημειώνεται τέλος ότι η ΕΒΖ αναμένει την απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς στο αίτημα που έχει υποβάλλει για χρηματοδότησή της κατά 8,5 εκατ. ευρώ – με σύσταση ενεχύρου σε ανάλογη ποσότητα προϊόντων από τα αποθέματα της βιομηχανίας- προκειμένου να εξοφληθούν πλήρως οι παραγωγοί για την περυσινή σοδειά που παρέδωσαν στην εταιρία.