1. Home
  2. Ηλεκτρισμός
  3. Υπέρ του «ΟΧΙ» το ΣΕΕΕΝ “Εργατική Αλληλεγγύη” στο δημοψήφισμα

Υπέρ του «ΟΧΙ» το ΣΕΕΕΝ “Εργατική Αλληλεγγύη” στο δημοψήφισμα

0

ΣΕΕΝΥπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου τάσσεται Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια “Εργατική Αλληλεγγύη”, τονίζοντας ότι οι  εργάτες των ορυχείων και των σταθμών παραγωγής ενέργειας αντιστέκονται στον διαμελισμό και το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ και της “Μικρής ΔΕΗ”.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του Συνδικάτου αναφέρει τα εξής:

Αυτοί που κατακλέβουν τους εργάτες με δυόμιση Ευρώ την ώρα στις πιο σκληρές και ανθυγιεινές δουλειές των Ορυχείων και των ΑΗΣ και τους έχουν απλήρωτους μήνες και χρόνια, που έχουν καταργήσει, δώρα, επιδόματα, Ωράρια, ασφάλιση, εφόδια ατομικής προστασίας κλπ έχουν το Θράσος να απειλούν κι από πάνω τους εργαζόμενους ότι θαχάσουν τη δουλειά τους αν ψηφίσουν Όχι!!!

Μ αυτούς διευρύνεταιτο “Μαύρο Μέτωπο” των εκβιαστών του λαού, των εραστών των μνημονίων, του σφαγιασμού των μισθών, των συντάξεων, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Συμπληρώνεται η ομάδα των γραικύλων, οπαδών του, “ΝΑΙ με κάθε κόστος στο ΕΥΡΩ” και της υποδούλωσης των εργαζομένων και του λαού μας στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) στηρίζει δικαιολογημένα το ΝΑΙ γιατί τα νέα μνημόνια θα φέρουν στα μέλη του νέα μεγάλα κέρδη από τις μειώσεις των μισθών των εργαζομένων αλλά και τη συνέχιση της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών στα Ασφαλιστικά Ταμεία και τη μείωση της φορολογίας τους.

Όμως ανοιχτά θέση στο πλευρό της “Συμμορίας” παίρνει και η ξεπουλημένη γραφειοκρατική ηγεσία της ΓΣΕΕ η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ λέει στους εργάτες να πουν ΝΑΙ στα νέα μνημόνια του Γιούγκερ, ΣαμαροΒενιζέλου! Λένε, στους καταληστεμένους από τα μνημόνια, εργάτες της χώρας μας να ανοίξουν οι ίδιοι τον τάφο τους και να μπουν μέσα!!!

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης, αδιαφορώντας για την άποψη των μελών του, λέει κι αυτός να ψηφίσουμε ΝΑΙ! Όπως φαίνεται δεν τους έφτασε το κλείσιμο χιλιάδων καταστημάτων και η κατακόρυφη πτώση του τζίρου τα τελευταία 5 χρόνια των μνημονίων. Θέλουν με το ΝΑΙ κι άλλα μνημόνια από τον Σόιμπλε και τον Γιούγκερ ώστε να μειωθεί κι άλλο ο αγοραστική αξία των μισθωτών και των συνταξιούχων. Εκτός αν οι Κομματάρχες του Σαμαρά που διοικούν τον Σύλλογο ευελπιστούν να ψωνίσει ο Άδωνις και ο Βαρδινογιάννης από τα καταστήματά τους.

Στη Συμμορία του ΝΑΙ Συμμετέχουν τα Ιδιωτικά κρατικοδίαιτα ΜΜΕ που εξαπολύουν καθημερινά από τις οθόνες Ψέμα, τρομοκρατία και εκβιασμό, που βλέπουν πράγματι τις ουρές στα ΑΤΜ αλλά δεν έβλεπαν τις ουρές χιλιάδων συμπατριωτών μας που τσαλαπατιόνταν για μια σακούλα λαχανικά, για δυο πακέτα ρύζια και μακαρόνια

Αυτούς που βλέπουμε και στην Περιοχή μας, να είναι μπροστάρηδες στο μαύρο μπλοκ του ΝΑΙ (παίρνοντας μάλιστα και ένα περίλυπο ύφος για την περίσταση) είναι αυτοί που μας έσωζαν και τα προηγούμενα πέντε μαύρα χρόνια και ήθελαν μάλιστα να καμπαρτίζουν για τα κατορθώματά τους. Είναι οι μονίμως διαπλεκόμενοι τα τελευταία σαράντα χρόνια και αυτός που έσωσαν τελικά ήταν μόνο ο εαυτός τους, όπως και τώρα το ίδιο επιδιώκουν μιας και ο λαός τους απομάκρυνε από την εξουσία, τις μίζες και τις αρπαχτές.

Οι εργάτες των Ορυχείων και των σταθμών παραγωγής ενέργειας και όλοι οι εργαζόμενοι στην περιοχή μας ξέρουν πολύ καλά ποιοι και γιατί τους εκβιάζουν για να ψηφίσουν το ΝΑΙ! Ξέρουν πολύ καλά ότι τα κόμματα και τα πρόσωπα αυτά έχουν ταυτιστεί με το πλιάτσικο στα εργατικά δικαιώματα και διψάνε πάλι για εργατικό αίμα που θα ταΐσει το τέρας του ακόρεστου κέρδους που έχουν μέσα τους.

Ψηφίζουμε ΟΧΙ για την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας με την κατάργηση του μνημονίου, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, την υπεράσπιση μισθών – συντάξεων, των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, την εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος με κοινωνικό έλεγχο, την υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου και της δημόσιας περιουσίας, κοινωνικά δίκαιο φορολογικό σύστημα, την ουσιαστική αύξηση των δαπανών για την παιδεία – υγεία – κοινωνική πρόνοια για όλο το λαό.

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ αντιστέκονται στο διαμελισμό και στο ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ και της «Μικρής» ΔΕΗ.

Οι εργάτες δε θέλουν άλλα μνημόνια!

Ούτε του Γιούγκερ, ούτε του Σαμαρά, ούτε του Τσίπρα!

Όταν το Μαύρο Μέτωπο εργοδοτών, πουλημένων εργατοπατέρων και βαρώνων της διαπλοκής συσπειρώνεται με φανατισμό στο ΝΑΙ….

Εμείς οι εργαζόμενοι και ο λαός μας στο δημοψήφισμα συσπειρωνόμαστε φανατικά στο ΌΧΙ.

ΟΧΙ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ απ΄ όπου κι αν προέρχονται!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΚΥΡΟ απ όπου κι αν προέρχεται

ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Η ουδετερότητα βοηθάει τον εχθρό.