1. Home
  2. Ηλεκτρισμός
  3. Schneider Electric: Συμμετοχή σε πρόγραμμα για την ισότητα των φύλων

Schneider Electric: Συμμετοχή σε πρόγραμμα για την ισότητα των φύλων

0

της Schneider ElectricΤο UN Women, ο φορέας του ΟΗΕ για την ισότητα των φύλων, επέλεξε τη Schneider Electric να συμμετάσχει στο πιλοτικό πρόγραμμα IMPACT 10 x10 x10 του κινήματος HeForShe.

Η επιλογή αυτή έρχεται μετά το βραβείο 2015 Leadership Award, το οποίο κέρδισε η SchneiderElectric από το Women’ s Empowerment Principles ( WEP) του UN Women και το Παγκόσμιο Σύμφωνο ( Global Compact), ως αναγνώριση για την πολιτική της υπέρ της ισότητας.

Το HeForShe ( www.heforshe.org) είναι ένα πρόγραμμα του UN Women, το οποίο επικεντρώνεται στην ισότητα των φύλων και ενθαρρύνει τους άνδρες να υποστηρίζουν αλλαγές οι οποίες προωθούν τα δικαιώματα των γυναικών και τη διαφορετικότητα. Συνολικά, ο στόχος του HeForShe είναι να καταφέρει να κινητοποιήσει «ένα δισεκατομμύριο άνδρες και αγόρια, μέχρι τον Ιούλιο του 2015» προκειμένου να βοηθήσει διάφορες κοινότητες σε ολόκληρο τον κόσμο να σχεδιάσουν συγκεκριμένα προγράμματα τα οποία προωθούν βιώσιμες αλλαγές υπέρ της ισότητας των φύλων.

Το HeForShe εγκαινιάστηκε στις 20 Σεπτεμβρίου του 2014, με μία εκστρατεία η οποία αρχικά απευθύνονταν σε μεμονωμένα άτομα. Το UN Women έρχεται τώρα να επιταχύνει την όλη προσπάθεια με μία νέα πρωτοβουλία, το IMPACT10 x10 x10, η οποία έχει στόχο να διαμορφώσει μια πιλοτική ομάδα από 10 κυβερνήσεις, 10 επιχειρήσεις και δέκα πανεπιστήμια από ολόκληρο τον κόσμο, η οποία θα εμπλακεί ενεργά στην κινητοποίηση υπέρ της ισότητας των φύλων. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, κοινωνικές οργανώσεις, ακαδημαϊκοί φορείς και σχολεία δεσμεύονται στην πράξη να υπερασπιστούν, να αξιολογήσουν και να προωθήσουν την ισότητα. Το IMPACT 10 x10 x10 προσφέρει, παράλληλα, και μια βάση η οποία προτρέπει μεμονωμένα άτομα και επιχειρήσεις να ενταχθούν στις δράσεις του προγράμματος HeForShe.

Οι επιχειρήσεις που έχουν ήδη γίνει μέλη της πιλοτικής ομάδας του IMPACT 10×10 x10 είναι οι εξής: Accor Hotels, the Koç Group, PricewaterhouseCoopers,Tupperware Brands, και Unilever. Η Schneider Electric έρχεται τώρα να προστεθεί στις παραπάνω.

«Φιλοδοξούμε να γίνουμε μία από τις επιχειρήσεις με μεγάλο βαθμό διαφορετικότητας. Στη Schneider Electric εκτιμούμε τα διαφορετικά χαρακτηριστικά κάθε ανθρώπου και προσφέρουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους, παντού. Ο εντοπισμός, η προσέλκυση και η επαγγελματική ανάπτυξη γυναικών με ταλέντο αποτελούν πάγια πρακτική για εμάς και εντάσσονται υποχρεωτικά στην ατζέντα της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η σημαντική πρόοδος θα έρθει μόνον εάν οι άρρενες υπάλληλοι της εταιρείας δεσμευτούν στην κατεύθυνση αυτή και δείξουν εμπράκτως το σεβασμό τους στην ισότητα των φύλων. Η συμμετοχή μας και η προώθηση της πρωτοβουλίαςIMPACT 10 x 10 x 10 του προγράμματος HeForShe είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να επιταχύνουμε το δικό μας πρόγραμμα και να συνεισφέρουμε με το θετικό μας παράδειγμα σε ολόκληρη την κοινωνία», δήλωσε ο κ. Olivier Blum, Γενικός Διευθυντής του τμήματος Ανθρωπίνων Πόρων.

Ως μέλος του HeForShe IMPACT 10 x10 x10, η Schneider Electric αναλαμβάνει μέχρι το τέλος του 2017 τις εξής δεσμεύσεις:

· Να αυξήσει την εκπροσώπηση των γυναικών σε ολόκληρη την ιεραρχία – 40% σε επίπεδο νέων managers και τεχνικών (έναντι 29% σήμερα), και 35% σε θέσεις – κλειδιά

· Να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα μισθολογικής εξίσωσης, το οποίο θα καλύπτει το 85% των εργαζομένων του Ομίλου σε ολόκληρο τον κόσμο

· Να εμπλέξει στο πρόγραμμα τους επικεφαλής του Ομίλου παγκοσμίως και να δημιουργήσει μία ειδική ομάδα για τη διακυβέρνησή του.