1. Home
  2. Καύσιμα
  3. Ηνωμενο Βασίλειο: άδειες για έρευνες υδρογονανθράκων

Ηνωμενο Βασίλειο: άδειες για έρευνες υδρογονανθράκων

0

3F52711648B8DF7314DAFCF15C39C759Σαράντα μία νέες άδειες εξέδωσε η Αρχή Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου του Ηνωμένου Βασιλείου για έρευνες και γεωτρήσεις στην υφαλοκρηπίδα της χώρας στη Βόρεια Θάλασσα.

Στα τέλη του 2014 η Αρχή είχε εκδώσει άλλες 134 άδειες για έρευνες στην περιοχή της Βόρειας Θάλασσας, άρα σήμερα το σύνολό τους ανέρχεται σε 175 και αφορούν 353 πεδία.

Οι νέες αδειοδοτήσεις έγιναν βάσει μελετών για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, ενώ είχε προηγηθεί δημόσια διαβούλευση.

: «Η Υφαλοκρηπίδα του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένει μία περιοχή υδρογονανθράκων παγκοσμίου ενδιαφέροντος όπου υπάρχουν ακόμη προς εκμετάλλευση σημαντικά αποθέματα και στοιχεία οικονομικής αξίας. Το καλό επίπεδο ενδιαφέροντος για τον 28ο γύρο αποδεικνύει ότι τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου του Ηνωμένου Βασιλείου συνεχίζουν να είναι ελκυστικά. Είμαστε αποφασισμένοι να εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα αποθέματα της Βόρειας Θάλασσας», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Αρχής Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου του Ηνωμένου Βασιλείου, Άντυ Σάμιουελ.

Παράλληλα, πρόσθεσε: «Οι άδειες, ωστόσο, είναι απλώς η αρχή και η βιομηχανία, η κυβέρνηση και η Αρχή Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου πρέπει τώρα να συνεργαστούν για να αναβιώσουν την ερευνητική δραστηριότητα σε όλη τη λεκάνη και να μετατρέψουν τις άδειες σε επιτυχή ερευνητικά πηγάδια».

Στην επόμενη συνεδρίαση του βρετανικού Κοινοβουλίου, η Αρχή Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου αναμένεται να μετατραπεί σε εταιρεία υπό κρατική ιδιοκτησία, διαχωριζόμενη από το Υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

«Είμαστε αποφασισμένοι να εκμεταλλευτούμε όσο πιο πολύ μπορούμε τους πόρους της Βόρειας Θάλασσας ώστε να παράσχουμε ασφαλή και αξιόπιστη ενέργεια για τις σκληρά εργαζόμενες οικογένειες και επιχειρήσεις και να μειώσουμε την εξάρτησή μας από τις ασταθείς εισαγωγές, δήλωσε η υπουργός Ενέργειας της χώρας.