1. Home
  2. Ηλεκτρισμός
  3. Βραβείο «Υγείας & Ασφάλειας» κέρδισε η ELPEDISON

Βραβείο «Υγείας & Ασφάλειας» κέρδισε η ELPEDISON

0

LPΗ ELPEDISON ήταν ο νικητής του Βραβείου «Health & Safety Awards 2015», στην κατηγορία «Ενέργεια», κατακτώντας την 1η θέση.

Τα βραβεία «Health & Safety Awards»,  που  αποτελούν έναν από τους πιο διακεκριμένους διαγωνισμούς στον κλάδο της Υγείας & Ασφάλειας στην Ελλάδα, προσέλκυσαν τη συμμετοχή πολλών δημόσιων και ιδιωτικών εταιρειών, ηγετών στον κλάδο τους.

Η Τελετή Απονομής πραγματοποιήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο Grande Bretagne στην Αθήνα, παρουσία του Υπουργού Εργασίας και της Κριτικής Επιτροπής.

Η Κριτική Επιτροπή, αποτελούμενη από  μέλη της Ελληνικής Επιτροπής Εργασίας, το Ελληνικό Ινστιτούτο για Υγιεινή & Ασφάλεια στην Εργασία, μαζί με διακεκριμένους Καθηγητές Πανεπιστημίων, ειδικούς στον τομέα της Υγείας & Ασφάλειας, αξιολόγησαν τις  δράσεις και έργα της ELPEDISON, λαμβάνοντας υπόψη τα αντίστοιχα αποτελέσματα μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «η ELPEDISON με υπερηφάνεια δήλωσε ΜΗΔΕΝ ατυχήματα για το προσωπικό της Εταιρίας και των υπεργολάβων της, για περισσότερα από πέντε χρόνια.  Η ELPEDISON θεωρεί  την ανίχνευση των «Παρ’ ολίγον  ατυχημάτων» («Near-Miss» γεγονότων)  ένα ανεκτίμητο εργαλείο για την πρόληψη  τραυματισμών και περιβαλλοντικών παραβάσεων. Κάθε «Παρ’ ολίγον ατύχημα», που συμβαίνει εντός των εγκαταστάσεων της εταιρείας,  καταγράφεται  πλήρως, συμπεριλαμβάνοντας την αιτία καθώς και τις όποιες διορθωτικές  ή/και βελτιωτικές κινήσεις, έτσι ώστε να καθίσταται εφικτός, αμέσως μετά, ο έλεγχος εφαρμογής τω ν απαραίτητων ενεργειών.

Προς την κατεύθυνση του στόχου των ΜΗΔΕΝ ατυχημάτων, η ELPEDISON βραβεύει κάθε χρόνο έναν εργαζόμενο από τις δύο Μονάδες της ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο Φυσικό Αέριο, στη Θίσβη Βοιωτίας και τη Θεσσαλονίκη,  σχετικά με περιστατικά Υγιεινής & Ασφάλειας του προηγούμενου έτους. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ενισχύει ακόμα περισσότερο το κίνητρο του προσωπικού της ως προς την ανίχνευση «Near-Miss» περιστατικών.

Επιπλέον, η ELPEDISON έχει αναπτύξει και υιοθετήσει  το δικό της Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης, το οποίο έχει αποδειχθεί σημαντικό «εργαλείο» προστιθέμενης αξίας στην  καθημερινότητα  των εργαζομένων της Εταιρίας. Το εν λόγω Σύστημα έχει δημιουργηθεί και εφαρμοστεί σύμφωνα με τον Κύκλο  «Σχεδιασμός-Εφαρμογή-Έλεγχος-Αξιολόγηση/Βελτίωση», ενσωματώνοντας  διαδικασίες σχετικά με όλες τις δραστηριότητες της ELPEDISON, που εκτελούνται τόσο από την Εταιρεία όσο  και από το προσωπικό των υπεργολάβων της, σε σχέση με τους τομείς Λειτουργίας & Συντήρησης, Υγιεινής & Ασφάλειας και Περιβάλλοντος. Το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης της ELPEDISON είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με τα πρότυπα  ISO14001:2004 – Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης  και OHSAS 18001:2007 – Σύστημα Υγιεινής & Ασφάλειας.

Το 1ο βραβείο, που κέρδισε η ELPEDISON για την «Υγιεινή & Ασφάλεια», αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών του προσωπικού της εταιρείας προς αυτήν την κατεύθυνση καθώς και της αξίας του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισής της, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ELPEDISON να στοχεύσει ακόμη υψηλότερα στο μέλλον».