1. Home
  2. Νέα
  3. Βρετανία: Ανοδικά η τιμή πετρελαίου

Βρετανία: Ανοδικά η τιμή πετρελαίου

0

πετρελαιοΑνοδικά κινούνταν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου καθώς κλιμακώθηκε η ένταση στη Μέση Ανατολή μετά την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους στην περιοχή της τουρκοσυριακής μεθορίου, ενώ στήριξη στις τιμές προσέφερε και η υποχώρηση του δολαρίου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ παράδοσης Ιανουαρίου κατέγραφαν κέρδη μεγαλύτερα του ενός δολαρίου στις 14:40 ώρα Ελλάδας στο ενδοσυνεδριακό υψηλό των 45,85 δολαρίων το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό ενισχυόταν κατά 75 σεντς στα 42,50 δολάρια το βαρέλι.

«Η είδηση για τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους στη Συρία είναι μια υπενθύμιση ότι εξακολουθεί να υπάρχει σημαντικό ρίσκο στη Μέση Ανατολή», σχολίασε ο Μπγιάρνε Σίλντροπ, επικεφαλής ανάλυσης στη SEB.

Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος κοντά στα σύνορα με τη Συρία αφού αυτό παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο. Είναι η πρώτη φορά από τη δεκαετία του ’50 που ένα μέλος του ΝΑΤΟ καταρρίπτει ρωσικό ή σοβιετικό πολεμικό αεροσκάφος, επισημαίνει το πρακτορείο Reuters.