1. Home
  2. Νέα
  3. Επίσκεψη Κέρι στην Αθήνα: Τα ενεργειακά στο προσκήνιο

Επίσκεψη Κέρι στην Αθήνα: Τα ενεργειακά στο προσκήνιο

0

U.S. Secretary of State John Kerry speaks about the Ukraine crisis after his meetings with other foreign ministers in Paris, March 5, 2014. Kerry spoke to reporters at the U.S. ambassador's residence in Paris.  REUTERS/Kevin Lamarque   (FRANCE - Tags: POLITICS)

Ενεργειακό, εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου και διάφορα άλλα θέματα αναμένεται να περιλαμβάνει το “μενού” της επίσκεωης του Αμερικανού Υουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι, στην Αθήνα, την ερχόμενη Παρασκευή.

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ αναμένεται να συναντήσει τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, καθώς και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Η πιθανότητα μετατροπής της Ελλάδας σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο αναμένεται να απασχολήσει τις επαφές των δύο πλευρών, ενώ ο κ. Κέρι θα συζητήσει επίσης με την ελληνική κυβέρνηση τον μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό, που περιλαμβάνει την κατασκευή τερματικού υποδοχής φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, στόχος του οποίου αποτελεί η τροφοδοσία των ευρωπαϊκών αγορών μέσω του Διασυνδετηρίου αγωγού Ελλάδας – Βουλγαρίας (BGI), όπως και του Διαδριατικού (ΤΑΡ).

Έμφαση αναμένεται να δοθεί και στη συνεργασία της χώρας μας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο.