1. Home
  2. Καύσιμα
  3. Cheniere: Ενδιαφέρον για τερματικό LNG στην Αλεξανδρούπολη

Cheniere: Ενδιαφέρον για τερματικό LNG στην Αλεξανδρούπολη

0
Cheniere-Energy-photo-courtesy-Cheniere-dot-comΤα σενάρια που ήθελαν την αμερικανική Cheniere Energy να σχεδιάζει τη δημιουργία πλωτού τερματικού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη βγήκαν αληθινά, καθώς στελέχη της εταιρείας εξέφρασαν αυτή την επιθυμία στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους.
Παράλληλα, δήλωσαν ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από την πλευρά τους για συνεργασία με την ΔΕΠΑ στην προμήθεια LNG.
Στην χθεσινή συναντηση του υπουργού Περιβάλλοντος με τον πρόεδρο της Cheniere Marketing Ltd, JeanAbiteboul, και το διευθυντικό στέλεχος GeorgeKokotis, εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον της αμερικανικής πλευράς για ανάπτυξη δραστηριότητας στην Ελλάδα και ειδικότερα για δημιουργία πλωτού τερματικού σταθμού LNG στη θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης, όπως αναφερεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.
Ταυτόχρονα οι εκπρόσωποι της εταιρείας δήλωαν ότι εξετάζεται και η ανάπτυξη συνεργασίας με τη ΔΕΠΑ προκειμένου να την τροφοδοτούν με υγροποιημένο φυσικό αέριο, ενώ παρουσιάστηκαν θετικοί στις δυνατότητες μετατροπής της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο.
Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, ο Πάνος Σκουρλέτης χαρακτήρισε ως πολύ θετικό και σημαντικό το ενδιαφέρον της ενεργειακής εταιρίας, καθώς κινείται στην κατεύθυνση της διαφοροποίησης των ενεργειακών πηγών.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος σημείωσε, τέλος, ότι το ενδιαφέρον της εταιρίας εκδηλώνεται «σε μια χρονική στιγμή που οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας βελτιώνονται διαρκώς και αναδεικνύει τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν, αλλά και τα θεμέλια εμπιστοσύνης που οικοδομούνται μέρα τη μέρα με τη διεθνή επενδυτική κοινότητα».