1. Home
  2. Καύσιμα
  3. Εγγυήσεις για τους αγωγούς ζητά ο Πούτιν από Ε.Ε-Ουκρανία

Εγγυήσεις για τους αγωγούς ζητά ο Πούτιν από Ε.Ε-Ουκρανία

0

blantimir-poutin_41448371455Στο ενδεχόμενο διακοπής της παροχής φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, μέσω του Nord Stream 2, αναφέρθηκε ο Ρ΄σος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στην ετήσια συνέντευξη Τύπου. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «μία διαδρομή φέρει ήδη μόνο το 50% του φορτίου», και πως θα μπουρούσε να υπάξει συνεργασία με την Ουκρανία αν η δεύτερη παρείχε εγγυήσεις τη στήριξη της λειτουργίας του αγωγού.

Όσον αφορά τον South Stream, εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός, ότι η Βουλγαρία, λειτούργησε «ενάντια στο εθνικό της συμφέρον διακόπτοντας το έργο, το οποίο θα έφερνε πολλά χρήματα για στη χώρα».

Πράλληλα, τόνισε ότι στο ζήτηματου Turkish stream οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία δεν έχουν σταματήσει, όμως η ΕΕ θα πρέπει να εγγυηθεί ότι θα στηρίξει το έργο.

Σχετικά με την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού ηλεκτρικής ενέργειας στο Ακούγιου της Τουρκίας ανέφερε πως «θα πρέπει να αποφασιστεί σε εταιρικό επίπεδο». Σημείωσε ακόμη ότι ποτέ «η Ρωσία δεν έχει επενδύσει 3,5 δις δολάρια για την σε κατασκευή του».