1. Home
  2. Νέα
  3. Ζημιές μετά από 16 ολόκληρα χρόνια για την BHP Billiton

Ζημιές μετά από 16 ολόκληρα χρόνια για την BHP Billiton

0

aea24dbbadba0dcef332aa41cfdd248fΣε μεγάλες περικοπές προχώρησε η κορυφαία εταιρεία εξόρυξης, BHP Billiton,  καθώς μείωσε το προσωρινό μέρισμά της κατά 75%, στην πρώτη τέτοιου είδους κίνησή της, από το 1988, μετά δηλαδή από 28 ολόκληρα χρόνια! 

Η κρίση στην παγκόσμια αγορά εμπορευμάτων, έχει ρίξει τις τιμές των πρώτων υλών σε τέτοιο βαθμό που η μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης στον κόσμο ανακοίνωσε καθαρές ζημιές 5,67 δισ. δολάρια στο α΄ μισό της χρήσης του 2016.

Οι ζημιές επιστρέφουν μετά από 16 χρόνια, ενώ όσον αφορά το μέρισμά της, αυτό διαμορφώθηκε στα 16 σεντς, με τους αναλυτές να αναμένουν 31 σεντς.

“Επιτέλους, αναγνώρισαν ότι ίσως αυτή η πτώση στα εμπορεύματα πρόκειται να διαρκέσει για λίγο περισσότερο από το βραχυπρόθεσμο”, υπογράμμισε ο επικεφαλής έρευνας της Patersons Securities, Robert Brierley.

Η ΒΗΡ ανακοίνωσε, ακόμη, ότι θα σκοπεύει να μειώσει τις δαπάνες κεφαλαίου και εξερεύνησης στα 5 δισ. δολάρια για τη χρήση του 2017 από τα 7 δολάρια το 2016.

“Η βραδύτερη ανάπτυξη στην Κίνα και η αναταραχή στον OPEC, έχουν ως αποτέλεσμα χαμηλότερες τιμές από ό,τι αναμενόταν”, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Andrew Mackenzie.