1. Home
  2. Ηλεκτρισμός
  3. Συνάντηση Π. Σκουρλέτη με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Συνάντηση Π. Σκουρλέτη με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

0

sef-1Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για την Ενεργειακή Ένωση, Maroš Šefčovič. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στην ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την Ενεργειακή Ένωση και για την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ.

Από τη συζήτηση αναδείχθηκε η μεγάλη σημασία των ενεργειακών διασυνδέσεων, τόσο στο φυσικό αέριο όσο και των ηλεκτρικών, οι εξελίξεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, οι μεταβολές στο θεσμικό πλαίσιο για την αγορά φυσικού αερίου, οι αναμενόμενες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε: «Με τον κ. Σέφκοβιτς συζητήσαμε όλα τα θέματα που αφορούν την ενέργεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και προφανώς πώς αυτά εξειδικεύονται για τη χώρα μας. Σήμερα η Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να μετατραπεί σε έναν περιφερειακό ενεργειακό κόμβο. Και αυτό σχετίζεται με τα μεγάλα έργα που έχουν δρομολογηθεί, των αγωγών Φυσικού Αερίου αλλά, και τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις. Επίσης αναφερθήκαμε στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την Ενεργειακή Ένωση, πώς τελικά όλοι θα εξυπηρετήσουμε τον μεγάλο στόχο για ασφαλείς, αξιόπιστες και φθηνότερες υπηρεσίες για τους καταναλωτές και για τις επιχειρήσεις. Ήταν μια πάρα πολύ εποικοδομητική συζήτηση».

Ακολούθησε η επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Επιτροπής και του Υπουργού ΠΕΝ, τους οποίους συνόδευαν στελέχη του ΔΕΣΦΑ, της ΔΕΠΑ και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στον Τερματικό Σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) στη νήσο Ρεβυθούσα, όπου παρουσιάστηκε η πρόοδος της κατασκευής της τρίτης δεξαμενής αποθήκευσης ΥΦΑ (LNG).

Ο ρόλος του Τερματικού Σταθμού της Ρεβυθούσας είναι ιδιαίτερα σημαντικός ειδικά αυτή την περίοδο αύξησης των ενεργειακών αναγκών της Ευρώπης σε φυσικό αέριο, αλλά και της διεύρυνσης των πιθανών πηγών τροφοδοσίας με LNG. Οι εργασίες αναβάθμισης αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο 2017.