1. Home
  2. Ηλεκτρισμός
  3. Απόπειρα εκβιασμού από υπάλληλο εταιρείας-ανάδοχου του ΔΕΔΔΗΕ

Απόπειρα εκβιασμού από υπάλληλο εταιρείας-ανάδοχου του ΔΕΔΔΗΕ

0

reymatoklopi-630x400Επιχείρηση εκβίασης και υπεξαίρεσης με καταμετρητή αποπειράθηκε να οργανώσει 38χρονος , ιδιωτικός υπάλληλος ανάδοχου εταιρείας ο οποίος συνελήφθη από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του «Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας» (ΔΕΔΔΗΕ) ότι 38χρονος υπάλληλος ανάδοχου εταιρείας, που είχε αναλάβει το έργο καταμέτρησης των ρολογιών του ΔΕΔΔΗΕ, όταν διαπίστωσε σε μετρητή σπιτιού να έχουν παραβιασθεί οι σφραγίδες, απαίτησε από τον ιδιοκτήτη την καταβολή 200 ευρώ, προκειμένου να αποφύγει την επιβολή προστίμου.

Για την επ’ αυτοφώρω σύλληψη του δράστη στήθηκε επιχείρηση –παγίδα.

Σε συνάντηση με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού ο 38χρονος υπάλληλος παρέλαβε το παραπάνω χρηματικό ποσό, το οποίο είχε προσημειωθεί και στη συνέχεια συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χρήματα.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-σφραγίδες κιβώτιων των μετρητών,
-μολυβοσφραγίδες,
-σύρματα σφράγισης,
-απαρυθμιτήρας καθώς και δύο μετρητές κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας τα οποία κατείχε παράνομα και χειρόγραφες σημειώσεις, στις οποίες αναγράφονται διευθύνσεις, ημερομηνίες, προσδιοριστικά στοιχεία ατόμων, κατηγορίες επιχειρήσεων και χρηματικά ποσά.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.