1. Home
  2. ΑΠΕ
  3. Καθηλωμένες οι ΑΠΕ το τελευταίο τρίμηνο
Καθηλωμένες οι ΑΠΕ το τελευταίο τρίμηνο

Καθηλωμένες οι ΑΠΕ το τελευταίο τρίμηνο

0

Solar-PannelΌπως δείχνει το μηναίο δελτίο που εξέδωσε χθες ο ΛΑΓΗΕ, καμία καινούρια εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας δεν έχει προστεθεί στο ηπειρωτικό σύστημα της χώρας μας από τις αρχές της φετινής χρονιάς.

Το αποτέλεσμα είναι, τους τελευταίους τρεις μήνες, η συνολική ισχύς της εγκατεστημένης ισχύος ΑΠΕ παραμείνει καθηλωμένη στα 4.577 MW.

Η πιο πρόσφατη αύξηση, κατά 82 ΜW, σημειώθηκε στο διάστημα Δεκέμβριος 2015 – Ιανουάριος 2016 και προήλθε από τη διασύνδεση νέων αιολικών πάρκων αντίστοιχης ισχύος. Αντίθετα, τα φωτοβολταϊκά στη στέγη παρουσιάζουν στασιμότητα από την περασμένη άνοιξη, ενώ τα φωτοβολταϊκα πάρκα έχουν ενισχυθεί μόλις κατά 19 ΜW από τον Μάρτιο του 2014.

Σταθερή στα 52 MW είναι επίσης εδώ και τέσσερις μήνες η ισχύς των μονάδων βιοαερίου-βιομάζας, ενώ η ισχύς των μικρών υδροηλεκτρικών είναι στα 224 MW από τον Ιούνιο του 2015.

Την ίδια στιγμή, με βάση το δελτίο του ΛΑΓΗΕ η εθνική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας παρουσίασε ελαφρά αύξηση τον Μάρτιο, φθάνοντας τις 4.437 GWh από 4.216 που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

 

tags: