1. Home
  2. Καύσιμα
  3. Με μείωση της πετρελαϊκής παραγωγής απειλείται η Βενεζουέλα
Με μείωση της πετρελαϊκής παραγωγής απειλείται η Βενεζουέλα

Με μείωση της πετρελαϊκής παραγωγής απειλείται η Βενεζουέλα

0

oil drillingΣτα 2,35 εκατ. βαρέλια ημερησίως αναμένεται να μειωθεί κατά μέσο όρο η παραγωγή πετρελαίου στη Βενεζουέλα τη χρονιά που διανύουμε καθώς τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η λατινοαμερικάνικη χώρα-μέλος του ΟΠΕΚ, φαίνεται να επηρεάζουν την πετρελαϊκή παραγωγή της. , σύμφωνα με την εταιρία συμβούλων IPD Latin America.

Η πρόβλεψη της εταιρείας συμβούλων IPD Latin America βασίζεται σε εκτίμηση για τα στοιχεία τριμήνου του πετρελαϊκού τομέα της Βενεζουέλας, τα οποία αναφέρουν μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 6,8% στα 2,59 εκατ βαρέλια την ημέρα, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016, σε σύγκριση με την παραγωγή του αντίστοιχου τριμήνου του 2015.

Η μείωση της πετρελαϊκής παραγωγής αποδίδεται σε καθυστερήσεις στην έναρξη γεωτρήσεων, στη μη επαρκή συντήρηση των πετρελαϊκών πεδίων, στις κλοπές υλικού, αλλά και στη γενικότερη έλλειψη οικονομικής ρευστότητας που παρατηρείται στη χώρα.

Η έλλειψη ρευστότητας είναι ένα μόνο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο. Την Κυριακή, η Βενεζουέλα μετέβη σε νέα ζώνη ώρας, προκειμένου να εξοικονομήσει ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς η έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας λόγω Ελ Νίνιο αποτελεί πλέον κομβικής σημασίας για τον σοσιαλιστή πρόεδρο.

ΠΗΓΗ: Εθνος