1. Home
  2. Νέα
  3. Volkswagen: 19.464 οχήματα με «πειραγμένο» λογισμικό στην Ελλάδα
Volkswagen: 19.464 οχήματα με «πειραγμένο» λογισμικό στην Ελλάδα

Volkswagen: 19.464 οχήματα με «πειραγμένο» λογισμικό στην Ελλάδα

0

vwΣε 19.464 ανέρχονται τα οχήματα του Ομίλου Volkswagen με «πειραγμένο» λογισμικό, που έχουν διατεθεί στην Ελλάδα. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, τα οποία αναφέρει σε γραπτή του απάντηση ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το παραπάνω νούμερο επιμερίζεται σε 2.026 οχήματα μάρκας Audi, 2.588 Seat, 6.767 Scoda, 6.566 επιβατικά και 1.517 επαγγελματικά μάρκας Volkswagen, ενώ οι εταιρείες του Ομίλου έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία έγγραφης ενημέρωσης των ιδιοκτητών τους.

Ο κ. Σταθάκης σημειώνει επίσης την απάντηση που έδωσε ο Όμιλος σε επιστολή του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, στην οποία διαβεβαιώνει ότι τα συγκεκριμένα οχήματα είναι τεχνικά ασφαλή. Στην ίδια επιστολή, ο Όμιλος επισημαίνει πως όλα τα τεχνικά μέτρα αποκατάστασης θα ληφθούν με δαπάνες της Volkswagen, ενώ στους καταναλωτές θα δοθούν αυτοκίνητα αντικατάστασης για όσο διάστημα απαιτηθεί για να γίνει η επισκευή τους.