1. Home
  2. Ενεργειακές
  3. επισημάνσεις
  4. Επιδότηση δικαιούχων του πρώτου «Εξοικονομώ κατ’ Όικον»
Επιδότηση δικαιούχων του πρώτου «Εξοικονομώ κατ’ Όικον»

Επιδότηση δικαιούχων του πρώτου «Εξοικονομώ κατ’ Όικον»

0

Σε έργα ενεργειακής αναβάθμισης της κατοικίας τους θα μπορέσουν να προχωρήσουν τελικά χιλιάδες ιδιοκτήτες που είχαν ενταχθεί στο πρώτο «Εξοικονομώ κατ’ Όικον» αλλά τελικά δεν επιδοτήθηκαν, καθώς στο μεταξύ είχαν εξαντληθεί τα διαθέσιμα κονδύλια του προγράμματος. Αυτό γνωστοποίησε χθες ο πρόεδρος του ΕΤΕΑΝ κ. Κώστας Γαλιάτσος, προσθέτοντας πως γι’ αυτό τον σκοπό έχουν εξασφαλισθεί περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ.

Σε απάντηση που είχε δώσει τον περασμένο Ιανουάριο ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Λαρίσης της Ν.Δ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, μέσα στο 2015 μόλις 527 ιδιοκτήτες κατάφεραν να εξασφαλίσουν επιδότηση μέσω του «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» για να αναβαθμίσουν ενεργειακά το ακίνητό τους. Αντίθετα, άλλοι 35.715 ιδιοκτήτες είχαν μείνει στα «κρύα του λουτρού», αφού αν και οι αιτήσεις τους έχουν εγκριθεί, το πρόγραμμα δεν διέθετε πλέον πόρους για την επιχορήγησή τους.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τους υπεύθυνους των ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, ο κ. Γαλιάτσος ανέφερε χθες πως τα 120 εκατομμύρια δεν θα μπορέσουν να καλύψουν και τις 35.715 αιτήσεις που εκκρεμούν. Ωστόσο, ο ίδιος εκτίμησε πως επαρκούν για την επιδότηση περίπου 15.000 δικαιούχων του πρώτου «Εξοικονομώ».

Την επόμενη εβδομάδα, το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος θα ανακοινώσει τη διαδικασία για όσους θέλουν να επανεργοποιήσουν την αίτησή τους. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΕΤΕΑΝ, οι όροι επιδότησης θα είναι οι ίδιοι με αυτούς που ίσχυαν κατά την κανονική εφαρμογή του προγράμματος.