1. Home
  2. Θεσμικοί
  3. φορείς
  4. Ο Γ. Τσιρώνης στα Μαστιχοχώρια της Χίου για την αποκατάσταση των ζημιών
Ο Γ. Τσιρώνης στα Μαστιχοχώρια της Χίου για την αποκατάσταση των ζημιών

Ο Γ. Τσιρώνης στα Μαστιχοχώρια της Χίου για την αποκατάσταση των ζημιών

0

tsironis_3-minΤα μαστιχοχώρια της Χίου επισκέφτηκε, χθες, Πέμπτη 25 Αυγούστου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης,  συνοδευόμενος από την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, προκειμένου να διαπιστωθεί η μεγάλη καταστροφή που προκλήθηκε από τις φετινές πυρκαγιές και να προγραμματιστεί η άμεση αποκατάσταση των ζημιών. Εκεί, τον υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς καθώς και κάτοικοι και μαστιχοπαραγωγοί του νησιού.

Ο κ. Τσιρώνης έθεσε ως προτεραιότητα του υπουργείου να στηρίξει μέτρα και πολιτικές για την *αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και την κατασκευή των απαραίτητων έργων αντιδιαβρωτικής προστασίας του εδάφους*. Μετά την επίσκεψη, ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δήλωσε:

«Επισκεφτήκαμε τα μαστιχωχώρια της Χίου που πλήγηκαν από τις φετινές πυρκαγιές στο νησί, προκειμένου να διαπιστώσουμε το εύρος των ζημιών. Μιλήσαμε με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και κατοίκους των περιοχών, ώστε να επισπεύσουμε, με την συμμετοχή και των συναρμόδιων Υπουργείων, τις συντονισμένες ενέργειες για την αποκατάσταση των πληγέντων περιοχών και παραγωγών, με άμεσες παρεμβάσεις, χωρίς γραφειοκρατικά κωλύματα».