1. Home
  2. Νέα
  3. Ψηφίζουν τελικά το άρθρο για ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ οι Οικολόγοι-Πράσινοι
Ψηφίζουν τελικά το άρθρο για ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ οι Οικολόγοι-Πράσινοι

Ψηφίζουν τελικά το άρθρο για ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ οι Οικολόγοι-Πράσινοι

0

tsironis_3-minΟι βουλευτές των Οικολόγων-Πράσινων θα υπερψηφίσουν τελικά όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, συμπεριλαμβανομένου και του άρθρου για την μετάβαση των ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ στο υπερταμείο, μετά τις αλλαγές που συμφωνήθηκαν για το συγκεκριμένο ζήτημα κατά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Οι νομοτεχνικές αυτές αλλαγές στο σώμα του νομοσχεδίου και την αιτιολογική του έκθεση διασφαλίζουν τον δημόσιο έλεγχο του νερού επικαλούμενες το Σύνταγμα και τις σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Τσιρώνης, κι ο βουλευτής, Γ. Δημαράς, διαβεβαίωσαν ότι οι αλλαγές αυτές ικανοποιούν το Πανελλαδικό Συμβούλιο των Οικολόγων-Πράσινων, που αρχικά είχε ζητήσει από τους βουλευτές να καταψηφίσουν το επίμαχο άρθρο για την μεταφορά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ.

Από την μεριά των βουλευτών των Οικολόγων-Πράσινων, αλλά και του προεδρείου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, επισημάνθηκε η σημασία της μεταφοράς των ΕΥΔΑΠ κι ΕΥΑΘ από το ΤΑΙΠΕΔ στο υπερταμείο, σε αντίθεση με την πρόθεση της προηγούμενης κυβέρνησης. «Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης όσο είμαστε εμείς στην κυβέρνηση» τόνισε ο Γ. Τσιρώνης, ενώ ο Γ. Δημαράς σημείωσε ότι «είναι πολύ καλό» που η διαπραγμάτευση από την μεριά των Οικολόγων-Πράσινων είχε ως αποτέλεσμα την διασφάλιση του δημόσιου ελέγχου του νερού.

Υπενθυμίζεται πως, σήμερα το πρωί, το Πανελλήνιο Συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων είχε αποφασίσει την καταψήφιση του άρθρου του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει τη μετάβαση των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο υπερταμείο.