1. Home
  2. Θέρμανση
  3. -
  4. κλιματισμός
  5. ΚΑΠΕ: Σεμινάριο για την παραγωγή θερμότητας από άχυρο
ΚΑΠΕ: Σεμινάριο για την παραγωγή θερμότητας από άχυρο

ΚΑΠΕ: Σεμινάριο για την παραγωγή θερμότητας από άχυρο

0

kapeΕνημερωτικό διήμερο σεμινάριο με θέμα την παραγωγή θερμότητας από στερεή βιομάζα, με έμφαση στο άχυρο, διοργανώνει το ΚΑΠΕ στις 21 και 22 Νοεμβρίου 2016, στις εγκαταστάσεις του στο Πικέρμι. Το σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου Bioenergy4Business του προγράμματος HORIZON της Ε.Ε, το οποίο υποστηρίζει και προωθεί την υποκατάσταση των συμβατικών καυσίμων (άνθρακας, πετρέλαιο, φυσικό αέριο), που χρησιμοποιούνται για θέρμανση, με διαθέσιμες πηγές βιοενέργειας, όπως υπολείμματα της βιομηχανίας ξύλου, δασική βιομάζα, pellets, άχυρο και άλλα προϊόντα αγροτικής βιομάζας.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις βασικές παραμέτρους που θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά το σχεδιασμό μιας εγκατάστασης παραγωγής θερμότητας από στερεή βιομάζα από εισηγητή του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Δανίας DTI , που συμμετέχει στο έργο, καθώς και συνεργάτες του ΚΑΠΕ. Θα  αναλυθούν θέματα λειτουργίας και διαχείρισης μονάδων βιομάζας με  χρήση άχυρου ως καυσίμου σε μεσαίου μεγέθους εφαρμογές, θα συζητηθούν σχετικά περιβαλλοντικά θέματα και θα παρουσιαστούν επιτυχημένα παραδείγματα. Επίσης, θα παρουσιαστούν  εργαλεία οικονομικής αξιολόγησης μονάδων παραγωγής θερμότητας με βιομάζα στο στάδιο του σχεδιασμού.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε ιδιοκτήτες, διαχειριστές και πιθανούς επενδυτές μονάδων βιομάζας για παραγωγή θερμότητας, σχεδιαστές, αρχιτέκτονες και εγκαταστάτες, προμηθευτές βιομάζας,  με έμφαση σε εκπροσώπους του ξενοδοχειακού τομέα (ιδιοκτήτες /υπευθύνους για θέματα διαχείρισης ενέργειας) και εκπροσώπους εμπορικού τομέα.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, λόγω όμως της περιορισμένης δυνατότητας του χώρου είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή  18 Νοεμβρίου, στο ΚΑΠΕ, κα Δήμητρα Μηναδάκη, email: minadaki@cres.gr.

tags: