1. Home
  2. Νέα
  3. Schneider Electric: Ήρθε η δεύτερη γενιά των συστημάτων ψύξης άμεσης επέκτασης InRow DX
Schneider Electric: Ήρθε η δεύτερη γενιά των συστημάτων ψύξης άμεσης επέκτασης InRow DX

Schneider Electric: Ήρθε η δεύτερη γενιά των συστημάτων ψύξης άμεσης επέκτασης InRow DX

0

Schneider ElectricΗ Schneider Electric, ο παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας και τον αυτοματισμό, παρουσίασε τη δεύτερη γενιά των συστημάτων ψύξης άμεσης επέκτασης InRow DX (direct expansion) 600mm, τελευταία προσθήκη στη σειρά προϊόντων InRow, με την οποία εμπλουτίζεται ο – ήδη μεγάλος – κατάλογος των εφαρμογών ψύξης της Schneider Electric, ώστε να καλύπτονται οι διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των σύγχρονων data centers.

Μεταξύ των χαρακτηριστικών του  InRow DX νέας γενιάς, περιλαμβάνεται η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας – το InRow DX είναι το πιο αποδοτικό της κατηγορίας του, ο βελτιωμένος έλεγχος λειτουργίας και ένα νέο user interface, στοιχεία που προσφέρουν στους διαχειριστές των σύγχρονων data centers ό,τι χρειάζονται για την ψύξη εγκαταστάσεων υψηλών απαιτήσεων.

Η δεύτερη αυτή γενιά InRow DX εμφανίζεται σημαντικά βελτιωμένη από πλευράς ενεργειακής απόδοσης, προσφέροντας αυξημένη ψυκτική απόδοση και μικρότερη κατανάλωση ρεύματος. Με ψυκτική ισχύ έως και 42 kW, μέγιστη ροή αέρα 4.000 κυβικά πόδια/λεπτό (SCFM) και περιορισμένες φυσικές διαστάσεις (καμπίνα συνολικού πλάτους 600 χιλιοστών), η λύση InRow DX της Schneider Electric μπορεί να ανταπεξέλθει σε θερμικά φορτία υψηλής πυκνότητας προσφέροντας τη μεγαλύτερη δυνατή εξοικονόμηση σε συνθήκες partial-load, κι επιτυγχάνοντας έως και 50 τοις εκατό μικρότερη κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με τα αντίστοιχα συστήματα της προηγούμενης γενιάς. Και όλα αυτά, χάρη στη χρησιμοποίηση νέων ανεμιστήρων EC και συμπιεστών μεταβλητής ταχύτητας τύπου scroll, στοιχεία που φέρνουν τα νέα InRow DX 600mm στην κορυφή της κατηγορίας τους από πλευράς ενεργειακής απόδοσης.

Μοντέλο Pay as you Grow

Ο σχεδιασμός του InRow DX συνδυάζει αποτελεσματικά την ψυκτική απόδοση με το θερμικό φορτίο του εξοπλισμού ΙΤ, ώστε να αποτρέπει την επανακυκλοφορία θερμού αέρα και ταυτόχρονα να επιτρέπει την επέκταση του συστήματος ψύξης ανάλογα με τις απαιτήσεις από πλευράς ΙΤ (pay as you grow). Οι λύσεις InRow DX δεύτερης γενιάς προσφέρονται σε αυτόνομες καμπίνες που περιλαμβάνουν το ψυκτικό υγρό που απαιτείται για την παραγωγή ψυχρού αέρα και μπορούν να συμπεριλάβουν και ειδικό μηχανισμό ελέγχου της υγρασίας, καλύπτοντας πλήρως τις διαφορετικές ανάγκες ψύξης ενός μηχανογραφικού κέντρου σε επίπεδο καμπίνας, server room, και συνολικής εγκατάστασης.

Ενεργός έλεγχος ροής του αέρα (Active Flow Control)

Η προσθήκη της τεχνολογίας Active Flow Control, με την οποία μετράται η πίεση του αέρα ώστε να προσαρμόζεται αυτόματα η παροχή ψυχρού αέρα στη δυνατότητα κυκλοφορίας στο εσωτερικό του εξοπλισμού ΙΤ, αυξάνει την ενεργειακή απόδοση και την ακρίβεια της ψυκτικής διάταξης. Παράλληλα, χάρη στο βελτιωμένο σχεδιασμό, το περιβάλλον εργασίας του InRow DX δεύτερης γενιάς είναι πιο φιλικό στο χρήστη, ενώ η έγχρωμη οθόνη αφής των 4,3 ιντσών και η ενσωματωμένη κάρτα δικτύου προσφέρον εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στις παραμέτρους και τα δεδομένα λειτουργίας του συστήματος.

«Στην προσπάθεια να πετύχει υψηλότερη ενεργειακή απόδοση, ο διαχειριστής ενός Data center βρίσκεται αντιμέτωπος με πολλά εμπόδια, όπως μεταξύ άλλων, το ότι οι αυξημένες υπολογιστικές ανάγκες οδηγούν προς συστήματα με πυκνή χωροταξική διάταξη, αυστηρότερους ενεργειακούς κανονισμούς και, ταυτόχρονα, πίεση για χαμηλότερο κόστος λειτουργίας», δήλωσε η κ. Anne-Marie Gignac, Αντιπρόεδρος στο τμήμα Εφαρμογών Ψύξης της Schneider Electric. «Τα συστήματα άμεσης επέκτασης InRow προσφέρουν στο χρήστη υψηλή ενεργειακή απόδοση και οικονομία, έχοντας την καλύτερη ικανότητα να εξοικονομούν ενέργεια σε συνθήκες μερικού φορτίου (partial-load energy savings), όντας ταυτόχρονα μικρά σε διαστάσεις αλλά ισχυρά».

Τα μοντέλα InRow DX 600mm είναι ήδη διαθέσιμα στην αγορά σε ολόκληρο τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σειρά InRow της Schneider Electric, σας παρακαλούμε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα InRow Direct Expansion της Schneider Electric.