1. Home
  2. Ενεργειακές
  3. επισημάνσεις
  4. Daikin Hellas: Στόχος η 1η θέση στα συστήματα θέρμανσης, κλιματισμού και επαγγελματικής ψύξης
Daikin Hellas: Στόχος η 1η θέση στα συστήματα θέρμανσης, κλιματισμού και επαγγελματικής ψύξης

Daikin Hellas: Στόχος η 1η θέση στα συστήματα θέρμανσης, κλιματισμού και επαγγελματικής ψύξης

0

Σκοπός της Daikin Hellas είναι μέχρι το 2020 να κατακτήσει την κορυφή συνολικά σε όλους τους κλάδους της εγχώριας αγοράς στους οποίους δραστηριοποιείται, δηλαδή στις λύσεις εμπορικής ψύξης και τα συστήματα θέρμανσης-ψύξης και κλιματισμού, τα οποία προορίζονται τόσο για οικιακή όσο και για επαγγελματική χρήση.

Αυτό ανέφερε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Ηλίας Κατσούλης, διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής θυγατρικής της Daikin, παρουσιάζοντας το στρατηγικό πλάνο της εταιρείας μέχρι και το 2020. Με την επωνυμία Fusion 20, το πλάνο ξεκίνησε να υλοποιείται από το 2016 και προβλέπει αύξηση του ετήσιου κύκλου της Daikin Hellas χρόνο με τον χρόνο, ώστε το 2020 να αγγίξει τα 50 εκατομμύρια ευρώ, από 31,45 εκατ. που ήταν το 2015.

«Στόχος μας είναι να γίνουμε το Νο 1 στην καρδιά του Έλληνα καταναλωτή παρέχοντάς του ολοκληρωμένες λύσεις, κάτι που αποτελεί την ειδοποιό διαφορά μας με τους ανταγωνιστές», σημείωσε χαρακτηριστικά. Όπως πρόσθεσε, για να πετύχει το Fusion 20, η εταιρεία θα επικεντρωθεί στην αναβάθμιση της εμπειρίας του καταναλωτή, στη δραστική επέκταση του δικτύου πωλήσεων, και την περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον κ. Κατσούλη, η οικονομική κρίση έπληξε σε σημαντικό βαθμό τον κλάδο, ο οποίος στις αρχές της διανυόμενης δεκαετίας σημείωσε σημαντικές απώλειες – με συνέπεια, για παράδειγμα, οι πωλήσεις κλιματιστικών να παρουσιάσουν μείωση 50% το 2011. Ωστόσο, η Daikin Hellas κατάφερε ήδη από το 2012 να παρουσιάσει ανάκαμψη, αυξάνοντας το 2013 τον ετήσιο τζίρο της στα 29 εκατ. ευρώ και το 2014 στα 29,5.

«Κλειδί» σε αυτή την πορεία αποτέλεσε η επέκταση της εταιρείας σε νέες αγορές, όπως στους λέβητες φυσικού αερίου και τις «υβριδικές» αντλίες θερμότητας, τα συστήματα των συστημάτων παραγωγής ζεστών νερών χρήσης, η εμπορική ψύξη αλλά και η διαχείριση της ποιότητας του αέρα. Μάλιστα, στην περίπτωση της επαγγελματικής ψύξης, η εταιρεία έχει ήδη συνάψει σημαντικές συνεργασίες, όπως με οινοποιεία και εταιρίες που απαιτούν ψύξη σε server room.

Παράλληλα, η Daikin Hellas αξιοποίησε την ήδη εδραιωμένη θέση που είχε σε αγορές όπως οι αντλίες θερμότητας, όπου με τη σειρά Daikin Altherma κατέχει την πρώτη θέση σε πωλήσεις, με το μερίδιό της να αγγίζει το 40%.

Επίσης, στην περίπτωση των οικιακών κλιματιστικών, σημαντικό ρόλο έπαιξε η απόφαση διάθεσης των προϊόντων της και μέσω των καταστημάτων λιανικής. Έτσι, σήμερα τα προϊόντα Daikin έχουν φτάσει να κατέχουν μερίδιο 40%, πρωταγωνιστώντας στον κλάδο.

Την ίδια στιγμή, όπως συμβαίνει και στις υπόλοιπες θυγατρικές της Daikin σε όλο τον πλανήτη, έτσι και η Daikin Hellas έχει ως «σήμα κατατεθέν» την υψηλή ποιότητα και τις καινοτόμες λειτουργίες των προϊόντων που εμπορεύεται, δύο χαρακτηριστικά που εξασφαλίζει η μητρική της εταιρεία. Έτσι, με τα μοντέλα της μπορεί για παράδειγμα να καλύψει τις ανάγκες θέρμανσης και ψύξης οποιουδήποτε κτιρίου -από μονοκατοικίες και καταστήματα, μέχρι βιομηχανίες και γήπεδα– σε κάθε κλιματική ζώνη κι αν βρίσκεται αυτό.

Η μητρική εταιρεία εξασφαλίζει επίσης ότι τα προϊόντα της Daikin παράγονται και χρησιμοποιούνται με όσο το δυνατόν μικρότερη κατανάλωση ενέργειας και εκπομπές CO2, ενώ παράλληλα προηγούνται χρονικά από τις νομοθεσίες που θεσπίζονται για την προστασία του περιβάλλοντος. Ενδεικτικό παράδειγμα το γεγονός ότι η Daikin ήταν η πρώτη που χρησιμοποίησε το ψυκτικό μέσο R-32 στα οικιακά κλιματιστικά της, το οποίο έχει μειωμένη επίδραση στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.