1. Home
  2. Ηλεκτρισμός
  3. Σήμερα και αύριο διακοπτόμενο φορτίο σε βιομηχανίες λόγω ενεργειακού ελλείμματος
Σήμερα και αύριο διακοπτόμενο φορτίο σε βιομηχανίες λόγω ενεργειακού ελλείμματος

Σήμερα και αύριο διακοπτόμενο φορτίο σε βιομηχανίες λόγω ενεργειακού ελλείμματος

0

Διακοπτόμενο φορτίο σήμερα και αύριο από τις 8 το πρωί έως τις 11 το βράδυ, σύμφωνα με τις χθεσινές αποφάσεις στη ΡΑΕ,  εφαρμόζουν οι βιομηχανίες που συμμετέχουν στην πρώτη υπηρεσία  της διακοψιμότητας (ΕΔΦ1) και από το μέτρο προβλέπεται να εξοικονομηθούν περί τα 550MW. Έτσι δίνεται μια ¨ανάσα” στο ενεργειακό σύστημα της χώρα στο οποίο ασκείται πίεση από τη μεγάλη ζήτηση εξαιτίας των καιρικών συνθηκών και τις εξαγωγές.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες οι αρχές έχουν τεθεί σε κατάσταση “πορτοκαλί συναγερμού” και  πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις στη ΡΑΕ και στο υπουργείο για τον έλεγχο της κατάστασης που έχει προκύψει.

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν υπάρξει εθελοντικές περικοπές στην παραγωγή των μονάδων φυσικού αερίου, ενώ επίσης βρίσκονται σε εγρήγορση τα υδροηλεκτρικά της ΔΕΗ. Τέλος το σύστημα συνεχίζει να ενισχύεται από την ισχυρή παραγωγή των ΑΠΕ.

Να σημειωθεί ότι στην υπηρεσία διακοπτόμενου φορτίου 1 (μακροχρόνια υπηρεσία) συμμετέχουν συνολικά 20 βιομηχανίες, μεταξύ των οποίων τα τσιμέντα Τιτάν, Ηρακλής, Χάλυψ, οι χαλυβουργίες Σιδενόρ, Σοβέλ, Χαλυβουργία Ελλάδος, οι χαρτοποιίες ΜΕΛ, ΠΑΚΟ, Χαρτοποιία Φθιώτιδας, η χημική Air Liquide, τα καλώδια Fulgor και η υαλουργία Γιούλα κ.α.