1. Home
  2. Ηλιακή
  3. ενέργεια
  4. Ποιοι αγρότες με εγκαταστημένα φωτοβολταϊκά απαλλάσσονται από τις εισφορές στον ΟΑΕΕ
Ποιοι αγρότες με εγκαταστημένα φωτοβολταϊκά απαλλάσσονται από τις εισφορές στον ΟΑΕΕ

Ποιοι αγρότες με εγκαταστημένα φωτοβολταϊκά απαλλάσσονται από τις εισφορές στον ΟΑΕΕ

0

Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του ΟΑΕΕ οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες με εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά συστήματα ισχύος μέχρι και 100 kW εξαιρούνται της ασφάλισης στον ΟΑΕΕ, ενώ ασφαλίζονται κανονικά όσοι έχουν φωτοβολταϊκά συστήματα ισχύος άνω των 100 kW.

Σημειώνεται ότι προσμετρώνται αθροιστικά τα kW που προκύπτουν από την εκμετάλλευση φωτοβολταϊκών από φυσικά πρόσωπα που είναι μέλη δύο ή περισσότερων εταιρειών ή κατέχουν ατομικές επιχειρήσεις ή ενώ είναι μέλη εταιρειών παράλληλα εκμεταλλεύονται και ατομικά φωτοβολταϊκά συστήματα.

Η καταχώριση στο Μητρώο Αγροτών, καθώς και το χρονικό διάστημα παραμονής σε αυτό, πρέπει να βεβαιώνονται με την προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης από την αρμόδια υπηρεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Στις περιπτώσεις φυσικών προσώπων που είναι μέλη δύο ή περισσότερων εταιρειών ή κατέχουν ατομικές επιχειρήσεις ή ενώ είναι μέλη εταιρειών παράλληλα εκμεταλλεύονται και ατομικά φωτοβολταϊκά συστήματα, λαμβάνεται αθροιστικά η ισχύς των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων προκειμένου να κριθεί αν υπάγονται ή όχι στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ.