1. Home
  2. Ηλεκτρισμός
  3. Μ. Παναγιωτάκης: “Ευχαριστούμε τους πελάτες μας που ανακάμπτουν”
Μ. Παναγιωτάκης:  “Ευχαριστούμε τους πελάτες μας που ανακάμπτουν”

Μ. Παναγιωτάκης: “Ευχαριστούμε τους πελάτες μας που ανακάμπτουν”

0

Με ένα αιχμηρό σχόλιο, τοποθετήθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Μ. Παναγιωτάκης ως προς τα μερίδια αγοράς των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας.

“Ευχαριστούμε πολύ τους πελάτες μας που ανακάμπτουν. Το άνοιγμα της αγοράς πρέπει να γίνει σωστά” έγραψε στο λογαριασμό της ΔΕΗ στο twitter ο κ. Παναγιωτάκης.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία υπάρχει ανάκαμψη των ποσοστών της ΔΕΗ, η οποία οφείλεται σύμφωνα με τις περισσότερες εκτιμήσεις στα ευνοϊκά προγράμματα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών χρήση των οποίων έκαναν εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές. Τα προγράμματα αυτά, όπως και οι προοπτικές τους, μεταξύ άλλων, φρέναραν τις απώλειες και ενίσχυσαν την επανάκαμψη πελατών.

Παρότι στο τέλος του 2016 το ποσοστό της ΔΕΗ ξεπέρασε το όριο που είχε τεθεί από τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, με αποτέλεσμα τα μέτρα για το περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς (τύπου ΝΟΜΕ) να έρχονται και πάλι στο προσκήνιο, η ΔΕΗ φαίνεται να έχει εμπιστοσύνη στην τακτική που έχει χαράξει για τις μελλοντικές της κινήσεις.

Άλλωστε, εξ αρχής είχε διατυπώσει τη διαφωνία της με τα συμφωνηθέντα μέτρα για το άνοιγμα της αγοράς, τόσο ως προς την αποτελεσματικότητά τους, όσο και από την άποψη των συνεπειών που θα είχε για τη ΔΕΗ η υλοποίησή τους. Πέραν του συγκεκριμένου tweet, άλλωστε, ο κ. Παναγιωτάκης πολλάκις έχει διατυπώσει την άποψη ότι ο δρόμος για το άνοιγμα της αγοράς μπορεί και πρέπει να ανοίξει χωρίς να γίνεται δύσβατος, με την εφαρμογή άλλων πολιτικών.

Στην κατεύθυνση αυτή, μεταξύ άλλων, η διοίκηση της ΔΕΗ έχει επεξεργαστεί το σχέδιο για τις “μικρές ΔΕΗ προμήθειας”, στις οποίες θα εκχωρηθεί μέρος του πελατολογίου της ΔΕΗ, προκειμένου να εξασφαλιστεί αναλογικότητα και έλεγχος στη διαμόρφωση του μεριδίου της στην λιανική αγορά.