1. Home
  2. Ηλεκτρισμός
  3. Τα ποσοστά των ΝΟΜΕ τα μόνα νέα ενεργειακά μέτρα που θα “περάσουν” από τη Βουλή
Τα ποσοστά των ΝΟΜΕ  τα μόνα νέα ενεργειακά μέτρα που θα “περάσουν” από τη Βουλή

Τα ποσοστά των ΝΟΜΕ τα μόνα νέα ενεργειακά μέτρα που θα “περάσουν” από τη Βουλή

0

Τα αναθεωρημένα ποσοστά των δημοπρασιών ΝΟΜΕ είναι, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι νέες παρεμβάσεις στην ενεργειακή αγορά που θα χρειαστεί να νομοθετηθούν στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα υπόλοιπα μέτρα, και ιδιαίτερα το “ακανθώδες” ζήτημα πώλησης λιγνιτικών μονάδων της Δημόσιας Επιχείρησης, θα δρομολογηθεί με υπουργικές αποφάσεις και επιστολές προς τις αρμόδιες διευθύνσεις της Κομισιόν.

Όσον αφορά την επιλογή των μονάδων που θα πουληθούν, θα υπάρξει διαβούλευση ανάμεσα στην Κομισιόν, το υπουργείο Ενέργειας και τη ΔΕΗ, ώστε μέχρι τον Ιούλιο να κατατεθεί η ελληνική πρόταση στις Βρυξέλλες, η οποία θα έχει πάρει την οριστική της μορφή μέχρι τον Νοέμβριο.

Αν επιβεβαιωθεί, η  εξέλιξη αυτή σίγουρα βγάζει την κυβέρνηση από τη δυσχερή θέση να ζητήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, και ιδιαίτερα την ψήφο από βουλευτές της συγκυβέρνησης από τους λεγόμενους “ενεργειακούς δήμους”, για την ιδιωτικοποίηση λιγνιτικού παραγωγικού δυναμικού. Παράλληλα, της δίνει σημαντικό περιθώριο χρόνου για να προετοιμάσει τις κινήσεις της από εδώ και πέρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, πρόκειται για αλλαγή της στάσης των Θεσμών, οι οποίοι αρχικά ζητούσαν να νομοθετηθούν όλα τα νέα ενεργειακά μέτρα. Τα δημοσιεύματα αποδίδουν την υπαναχώρηση σε παρέμβαση του Επιτρόπου της Ε.Ε. για τα Οικονομικά, Πιέρ Μοσκοβισί, έπειτα από αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού.