1. Home
  2. Νέα
  3. Διαβάσαμε
  4. για
  5. εσάς
  6. Εκδήλωση για την αντιµετώπιση της ενεργειακής φτώχειας
Εκδήλωση για την αντιµετώπιση της ενεργειακής φτώχειας

Εκδήλωση για την αντιµετώπιση της ενεργειακής φτώχειας

0

Εργαστήριο στο πλαίσιο του προγράµµατος «Κοινωνική Καινοτοµία για την αντιµετώπιση της ενεργειακής φτώχειας 2017- 2018» διοργανώνει η Ashoka Ελλάδος µε το Schneider Electric Foundation την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 στο Γαλλικό Ινστιτούτο στις 16:30.

Μετά την επιτυχηµένη συνεργασία τους την περίοδο 2015- 2016, οι δυο οργανισµοί επιβεβαιώνουν τη δέσµευσή τους να συµβάλλουν στο να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης εκατοµµυρίων ανθρώπων στην Ευρώπη συνεχίζοντας το πρόγραµµα που έχει ως στόχο να εντοπίσει και να υποστηρίξει την ανάπτυξη 15-20 καινοτόµων πρωτοβουλιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο που προσφέρουν δηµιουργικές λύσεις και επιφέρουν κοινωνική αλλαγή στην αντιµετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και στην προώθηση της ενεργειακής βιωσιµότητας σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες: Γερµανία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία.

Οι στόχοι της εκδήλωσης που πραγµατοποιείται στις 26 Μαΐου 2017 στην Αθήνα είναι:

– Διάλογος µε την κοινότητα εµπειρογνώµων γύρω από το φαινόµενο της ενεργειακής φτώχειας και της ενεργειακής βιωσιµότητας.

– Συνεργασία στην αποτύπωση του οικοσυστήµατος και των καινοτοµιών στην Ελλάδα.

– Ανάπτυξη συνεργειών για τη διάχυση του προγράµµατος και την κινητοποίηση του ενδιαφερόµενου δικτύου.

Το πρωινό της ίδιας µέρας θα πραγµατοποιηθεί η επίσηµη παρουσίαση της µελέτης «Ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα: Προτάσεις κοινωνικής καινοτοµίας για την αντιµετώπιση του φαινοµένου», στην αίθουσα εκδηλώσεων του Europe Direct του Δήµου Αθηναίων (Ακαδηµίας 50, είσοδος από τη Σόλωνος) από τις 11:00 – 16:00.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το ‘Ιδρυµα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας, την ΚοινΣΕπ «’Ανεµος Ανανέωσης» και το ΙΝΖΕΒ – Ινστιτούτο Κτιρίων Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης, που συνεργάστηκαν για τη σύνταξη της µελέτης, σε συνεργασία µε το Γραφείο Αστικής Ανθεκτικότητας και Βιωσιµότητας του Δήµου Αθηναίων.