1. Home
  2. Ηλεκτρισμός
  3. Η Siemens και η TCS ενώνουν τις Δυνάμεις τους με στόχο τη βιομηχανική χρήση του ΙοΤ στο MindSphere
Η Siemens και η TCS ενώνουν τις Δυνάμεις τους με στόχο τη βιομηχανική χρήση του ΙοΤ στο MindSphere

Η Siemens και η TCS ενώνουν τις Δυνάμεις τους με στόχο τη βιομηχανική χρήση του ΙοΤ στο MindSphere

0

Η Siemens και η Tata Consultancy Services ανακοίνωσαν μια νέα συνεργασία με στόχο την καινοτομία στον χώρο του Internet of Things (IoT).

Η συνεργασία αυτή εστιάζει στους πελάτες των κλάδων της βιομηχανίας κατασκευών, της ενέργειας, της τεχνολογίας των κτηρίων, της υγειονομικής περίθαλψης και της σιδηροδρομικής βιομηχανίας, και θα τους επιτρέψει να επωφεληθούν από νέα δεδομένα πληροφόρησης και υπηρεσίες που βασίζονται στο MindSphere, το ανοιχτό IoT λειτουργικό σύστημα της Siemens το οποίο βασίζεται στο cloud.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι πελάτες θα επωφεληθούν από τις νέες εφαρμογές της TCS για το MindSphere, οι οποίες επιτρέπουν τη χρήση νέων ψηφιακών και αναλυτικών υπηρεσιών, όπως η προληπτική συντήρηση και ο έλεγχος της ενέργειας. Οι λύσεις της Siemens και της TCS θα επιτρέψουν στους πελάτες να διερευνήσουν νέα μοντέλα που αξιοποιούν την καινοτομία του IoT και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται από την ψηφιακή οικονομία.

Ο Milind Lakkad, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Παγκόσμιος Διευθυντής Κατασκευών στις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες της Tata, σχολίασε: «Συνεργαζόμαστε με τη Siemens στον τομέα  της καινοτόμου τεχνολογίας εδώ και αρκετά χρόνια και αυτή η τελευταία εξέλιξη θα επιτρέψει στους πελάτες μας να κάνουν σημαντικά βήματα στην καινοτομία του IoT. Με τη συμφωνία με τη MindSphere, θα εντείνουμε την εταιρική μας σχέση και θα στηρίξουμε τους πελάτες μας, καθώς θα μπορούν να κατανοούν τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η ψηφιακή καινοτομία. Οι πελάτες μας, όχι μόνο θα επωφεληθούν από την τεχνογνωσία στην ανάπτυξη εφαρμογών και την ολοκλήρωση συστημάτων, αλλά και από την εμπειρία από πρώτο χέρι της ανάπτυξης της πλατφόρμας».

Η ψηφιοποίηση της βιομηχανίας– μέσω της οποίας οι ψηφιακές τεχνολογίες αναδιαμορφώνουν ριζικά ολόκληρες τις βιομηχανίε – θα δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες για επιχειρήσεις όλων των μορφών και μεγεθών παγκοσμίως, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Αρχικά, το πρόγραμμα θα επικεντρωθεί στον τομέα των κατασκευών, όπου το IoT έχει ήδη τραβήξει την προσοχή λόγω των τεράστιων όγκων δεδομένων που δημιουργούνται κατά στην παραγωγική διαδικασία, επιτρέποντας σημαντικές καινοτομίες στην απόδοση και τη συνδεσιμότητα του συστήματος.

Μέσω αυτής της συνεργασίας, η TCS θα υποστηρίξει επίσης τις εξελίξεις γύρω από το MindConnect Nano, την cloud πύλη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συνδέσει την παραγωγή με την ανάλυση δεδομένων μηχανής και παραγωγής – η οποία βασίζεται στο cloud. Επιπλέον, σημειώνεται ότι αυτή η νέα συνεργασία θα συμβάλει βοηθώντας τη Siemens και την TCS να διερευνήσουν την υλοποίηση της πλατφόρμας MindSphere, συμπεριλαμβάνοντας λειτουργικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες, όπως τη διαχείριση εφαρμογών και υποδομών, καθώς και τις υπηρεσίες αναλύσεων και δοκιμών.

Ο Steve Bashada, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της MindSphere στη Siemens, δήλωσε: «Οι δυνατότητες τεχνολογίας λογισμικού και οι δυνατότητες υλοποίησης της TCS, καθιστούν την εταιρεία πολύτιμο συνεταίρο για τη Siemens και τους πελάτες μας. Η Siemens, μαζί με την TCS, θα βοηθήσουν τους πελάτες να αξιολογήσουν και να χρησιμοποιήσουν δεδομένα για να αποκτήσουν περισσότερες πληροφορίες που θα μπορούσαν τελικά να ανοίξουν το δρόμο για απολύτως καινούργια επιχειρηματικά μοντέλα, όπως η πώληση ωρών λειτουργίας ή υπηρεσιών αντί για μηχανημάτων».

Βασισμένη στην εμπειρία της TCS, η εταιρεία θα προσφέρει εφαρμογές MindSphere καθώς και ψηφιακές και αναλυτικές υπηρεσίες που μπορούν να μειώσουν το χρόνο κατά τον οποίο δεν χρησιμοποιούνται τα μηχανήματα, το κόστος συντήρησης και την κατανάλωση ενέργειας, αυξάνοντας παράλληλα τη διάρκεια ζωής τους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αυτή η νέα συνεργασία θα επιτρέψει στην TCS να εφαρμόσει την εις βάθος και εκτεταμένη εξειδίκευσή της σε τεχνολογικούς τομείς όπως η αυτοματοποίηση, το IoT και η συνδεσιμότητα, με έμφαση στην εκτέλεση εφαρμογών στον τομέα της ανάπτυξης λογισμικού, σε διαφορετικά περιβάλλοντα.

Οι πελάτες θα επωφεληθούν από την εκτεταμένη εμπειρία της εταιρείας στις διαδικασίες της βιομηχανίας σε όλη την αλυσίδα αξίας, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού και της μηχανικής προϊόντων, και την εκτέλεση της παραγωγής και των υπηρεσιών, όπως αναφέρεται, ενώ τονίζεται ότι αυτές οι νέες λύσεις θα αξιοποιήσουν πλήρως το δυναμικό του IoT λειτουργικού συστήματος της Siemens.